„Azt éreztem, hogy az agyam csorog le a hátamon” – erre számíthattok az első repüléseteknél

„Azt éreztem, hogy az agyam csorog le a hátamon” – erre számíthattok az első repüléseteknél

Annak idején, mikor készültem életem első repülésére, nem csináltam belőle nagy ügyet. Úgy értem, a filmekben mindig mindenki olyan nyugodt és laza. Valahogy csak felkerültek, meg le. Járkálnak, beszélgetnek, szóval olyan lesz ez, mint az első trolizásom Pesten. Aha.

Először is nem számoltam azzal, hogy be leszek szorítva egy dobozba. Eszembe jutott egy ismerősöm, aki klausztrofóbiás, és egyszer azt mondta, hogy ő simán elutazik repcsin, csak legyen nyitva valamelyik ablak. Heh. Nos, ezt kicsit meg tudtam érteni, mikor először passzíroztam be magam az utasülésre, mert tény, ami tény: heringek voltunk egy heringesdobozban.

Az a fura rituálé, amit a stewardessek csinálnak

Kicsit mókás, ahogyan ismertetik a szabályokat, de úgy látszik, ezzel nemcsak én voltam így, mert többen nekiálltak videózni és fotózni, persze mindenkinek törölnie is kellett, jogosan.

Milyen egy stewardess élete?

A lelkünk mélyén mindannyian eljátszunk egyszer a gondolattal, hogy milyen lenne stewardessként dolgozni. Abasiute Anna viszont nemcsak ábrándozott róla, hanem döntött, és légiutas-kísérő lett. Éppen átutazóban volt Pesten, mikor Viola elkapta, és kifaggatta arról, hogy tényleg luxusélet-e a stewardessek élete. Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, elolvashatjátok a cikket itt!

A felszállás

Ha eddig beszóltam a pasimnak, ha hirtelen felgyorsult Liluval, akkor azután sűrűn elnézést kértem tőle. Na jó, én igazából a gyorsulást bírom, de kihagytam a számításból az emelkedést. Egész végig azt éreztem, hogy az agyam csorog le a hátamon, legalábbis nagyon-nagyon szeretne. De valószínűleg ez megszokás kérdése, mert visszafelé már nem is éreztem annyira.

Hol van fent és lent?

Nincs tér- és irányérzéketek. Nagyon furcsa volt a gépben azt érezni, hogy egyenesben vagytok, majd az ablakon kinézve rájönni, hogy ferdén. Ráadásul a látványtól a szemetek is elkezd jojózni. Juj!

Nem jutottam a könyvem végére

Pedig elvittem a Kindle-t, hogy már úgyis csak pár oldal van hátra a sztoriból, azt másfél óra alatt pont kivégzem, de csak mélán néztem és pislogtam. Mikor felnéztem, már csak annyit láttam, hogy a fél utastér alszik. Ez meg így hogy?!

Forrás:
pixabay.com

Parfümöt?

Még akkor sem lepődtem volna meg ennyire, ha élő csokibékát kínál nekem valaki a büfékocsiból, de amellett, hogy vagány dolognak nézett ki, furcsa is volt látni, hogy parfümöskocsi jár végig a repülő folyosóján. Miért? Ki vesz olyat?

A leszállás a legszebb dolog a világon

És nem azért, mert végre leszálltok, hanem mert amikor a kerék a földhöz ér, nem hiszitek el, hogy egy ekkora benga gép ilyen finoman képest talajt fogni. Elképesztő!

Ti mit szerettek vagy utáltok a repülésben?