Egyéb kategória

Így fogyjatok a mediterrán diétával!

Mindenki nagyon szereti a mediterrán diétát. A kutatások azt mutatják, hogy ez a diéta lassítja az öregedést, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és segít a rák elleni küzdelemben is. És persze még bor is van benne. Kell ennél több? Sajnos igen.
vous - 2016.05.22.
Így fogyjatok a mediterrán diétával!

A legtöbb nőt nem érdekli a rengeteg egészségügyi előny, ha a diétával nem tudnak fogyni. A Women’s Health szakértője arra próbálja megkeresni a választ, hogy egy-egy diétával hogyan érhetjük el, hogy minél látványosabb legyen a súlycsökkenés.

A mediterrán diétában nincsenek nagyon szigorú szabályok. Ahogyan kalóriaszámláló táblázatok és tiltólistás ételek sem. Ez a fajta diéta leginkább azt az 1960-as görögországi és olaszországi étrendet tükrözi, amikor a helyi emberek azzal dicsekedhettek, hogy nekik van a világon a legkevesebb krónikus betegségük, és olyan szerencséjük van, hogy a leghosszabb várható élettartammal rendelkeznek.

A kutatók megállapították, hogy a mediterrán étrendet követők leginkább gyümölcsöket, zöldségeket, babokat, diót, gabonákat és hüvelyeseket fogyasztottak. Természetesen nem hiányozhat a hal sem az étlapról, na meg persze a tengeri gyümölcsei sem. Az étkezésükhöz hozzátartoznak a gyógynövények, fűszerek, olívaolaj és egy kis szerény adagnyi baromfi is. Jelentősen csökkentették a vöröshús- és desszertbevitelt, ellenben a vörösbor (nagy szerencsénkre) mindig benne van a repertoárban. A feldolgozott élelmiszereket nem is ismerik. Ha ezt az étrendet követitek, akkor bizony a mediterrán diétát követitek.

Forrás:
www.pexels.com

És szerencsénkre a fogyásban is segít. Ám nemcsak a kilókat olvasztja le, hosszú távon is jót tesz, hiszen azok az alapanyagok, amiket bevisztek a szervezetetekbe, teljesen egészségesek. Ez a diéta nem arról szól, hogy egy mágikus ételt vagy italt fogyasztotok, egyszerűen arról van szó, hogy egészséges tápanyagokat esztek, kellő mennyiségben. Az ételek a legtermészetesebb állapotukban vannak, ezért minden ásványi anyagot és vitamint magukban hordoznak.

Íme a legjobb tippek a mediterrán diétát követőknek:

  1. Minél kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasszatok.
  2. Minden étkezésetek fele zöldségből álljon.
  3. Hetente legalább kétszer egyetek tenger gyümölcseit vagy halat.
  4. Egyetek minél több babot, lencsét és más hüvelyeseket.
  5. Minden ételben legyen egy kis avokádó és olívaolaj.

Valamennyi fogyókúrát nehéz betartani, de a mediterrán diétára egy szavunk sem lehet!

Ajánlott cikkek