Egyéb kategória

Ránctalanítóábécé: ezeket egyétek a feszes bőrért!

Óriásplakátok, jól hangzó reklámok és katalógusba rejtett mintadarabok harsogják nap mint nap, hogy mennyit tehetünk a ráncok ellen. Ezek között is van természetes és mesterséges csodaszer, de mind csak külsőleges segítség. A belsőleges módszerekre azonban már kevesebb figyelem fordul. Pedig mennyi mennyei étel vár ránk a boltokban, hogy ne csak az étvágyunkról, hanem a szarkalábainkról is gondoskodjanak!
vous - 2016.05.22.
Ránctalanítóábécé: ezeket egyétek a feszes bőrért!

Titkon talán mindannyian vágyakozunk az örök fiatalság után, de vajon teszünk is érte eleget? Megvesszük a drága krémeket, és csak egyszer-kétszer használjuk, majd nyugtázzuk, ez sem használ semmit, így mehet is a szekrény mélyére a többihez. Nem szeretnék a különböző kémiai összetevőkből álló szerek mellett kampányolni, pusztán csak türelemre intelek titeket. Ugyanis a következő ételekhez sem lesz elég egy éjszaka ahhoz, hogy tükörsima pofival ébredjetek.

A szervezetetekben az anyagcsere-folyamatok során szabad gyökök keletkeznek, melyeknek nem szabad megszaporodni a testetekben, ugyanis akkor gyorsabban megy végbe az öregedés. Mindezt a molekula szabad oxigénjének „köszönhetjük”, ellene kell minél több antioxidánst bevinnetek, hogy az le tudja kötni őket. Normál esetben egyébként a szabad gyökök semlegesítik a felgyülemlett idegen anyagokat a szervezetetekben. De elég a biológia órából, jöjjön az az antioxidáns-ábécé!

Forrás:
www.pixabay.com

Avokádó

Ránctalanít & … E-vitamin-raktár, ami közismerten a bőr egyik fő vitaminja. Emellett a benne fellelhető olaj a koleszterinnel és a cukorbetegséggel összefüggő egyes zsírok szintjét is csökkenti. Ha pedig pontosan szeretnétek tudni, hogy mely testrészeteken miként használjátok, olvassátok el Szandi cikkét!

Áfonya

Ránctalanít & … A vérfalak egyik fő erősítője, aminek köszönhetően normalizálódhat a vérkeringésetek. Az öregedés mellett az időskori elbutulás ellen is fellép. Sokáig kevés figyelmet kapott, ugyanis alacsony a C-vitamin-tartalma, viszont antioxidánsból ötször többel bír, mint például a mindjárt következő brokkoli.

Bab

Forrás:
pixabay

Ránctalanít & … Tele van folsavval, ami elengedhetetlen a vérképződéshez, főleg a kismamáknál. Ez felel ugyanis a magzat megfelelő fejlődéséért. De ne feledkezzünk meg a magas flavonoid-, rost-, fehérje-, magnézium- és káliumtartalmáról sem. A flavonoidot muszáj külön kiemelnem, és nemcsak azért, mert Szent-Györgyi Albert fedezte fel, hanem azért is, mert fő segítői az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabad gyökök elleni harcban.

Brokkoli

Ránctalanít & … Segíti és egyben erősíti az immunrendszer működését, szintén óv a szív- és érrendszeri panaszoktól, ugyanakkor a cukorbetegség ellen is fellép. Különösen hasznos prosztata-, végbél- és hólyag-, valamint petefészekrák esetében. Alacsony a kalóriatartalma, így sportolók és diétázok számára ideális.

Csokoládé

Forrás:
pixabay

Ránctalanít & …Na de nem ám akármelyik! Ne örüljetek. Fontos, hogy jó minőségű legyen, és minél magasabb kakaótartalommal bírjon. Tehát itt inkább az étcsoki a nyerő. Ha jót választotok, akkor nemcsak a hasatokra, hanem az érrendszeretekre és a szívetek egészségére is gondoltok.

Dió

Ránctalanít & … Ha emlékeztek, a diót már az agy karbantartásánál is ajánlottuk, és most sincs ez másként. Azáltal, hogy fellép a szabad gyökök ellen, természetesen ránctalanít, valamint nyugalmat és stressz-mentességet hoz az életetekbe. Ne csak a natúr változatában fogyasszátok, próbáljátok ki a dióolajat is!

Fokhagyma

Forrás:
pixabay

Ránctalanít & … Lehet, hogy kellemetlen a szaga, hogy csíp, de nem csak a vámpíroktól véd meg titeket. Ha rendszeresen esztek fokhagymát, sokkal tovább élhettek, és a bőrsejtjeitek is egészségesebbek lesznek általa. Légúti problémáknál, Candida okozta fertőzéseknél segít, az immunrendszert serkenti. Antibakteriális hatású, így például egy mellkasi fertőzésnél igazi kincs.

Gránátalma

Ránctalanít & … A nőknek és a férfiaknak egyaránt fontos ismernie ezt a gyümölcsöt, hiszen az emlőrák és a prosztatarák kialakulása ellen is véd. Ha pedig már felütötte a fejét a daganat, akkor is csökkentheti annak növekedését. A magjából hideg sajtolással vitamindús olajat készítenek, mely nagy arányban tartalmaz punicinsavat. Igen, jól olvastátok. Ez az antioxidáns megvédi a bőrt a környezeti ártalmaktól, és a rugalmasságáért is felel.

Paradicsom

Forrás:
pixabay

Ránctalanít & … A paradicsom színanyaga a likopin, mely szintén egy erős antioxidáns. Alkalmas még a különböző gombák, fekélyek, gyulladások, ezáltal pattanások kezelésére. Ugye nektek is megvan az a nagymamajavaslat, mely szerint a gyulladt lábujjra egy éjszakán át paradicsomot kell tenni? Ha bátrak vagytok, próbáljátok ki! Enyhe hámlasztó hatása miatt képes a májfoltokat és a szeplőket is halványítani.

Sárgabarack

Ránctalanít & … Na, mitől sárga ez a barack? Hát nem mástól, mint a karotintól. És mi az a karotin? Egy antioxidáns. Tovább is van, mondjam még? Elég. A sárgabarack fellép a rossz koleszterinszint, a rák és a szívbetegségek ellen. A béta-karotinból pedig A-vitamint tud előállítani a szervezet, amely a szemnek és a hajnak is fontos.

Forrás:
pixabay
Ajánlott cikkek