Hangulathoroszkóp – így változik a kedélyünk a Hold járásával együtt

Hangulathoroszkóp – így változik a kedélyünk a Hold járásával együtt

A régi korok emberei sokkal inkább összhangban éltek a természettel, mint a mai modern világ emberei. Tapasztalataikat, megfigyeléseiket továbbadták, amelyek ma is megállják a helyüket. A Hold járását, annak kedvező és kedvezőtlen hatásait figyelembe véve alakították a mindennapjaikat. A Hold az ösztönös érzelmi oldalunkat képviseli, amely a 12 állatövi jegyen áthaladva különböző hangulati állapotokat idéz elő. Biztosan megfigyeltétek már, hogy vannak napok, amikor lendületesebbek, nyitottabbak vagytok és vannak napok, amikor legszívesebben begubóznátok otthon.

A Hold átlagosan két és fél nap alatt halad át egy állatövi jegyen, és amelyikben tartózkodik, annak jellegét ölti magára. Például amikor a Hold az Ikrek, Szűz, Nyilas vagy a Halak jegyén vonul át, nyitottabbak vagyunk a változásokra, könnyebben el tudjuk engedni, ami van, hogy helyet adjunk az újnak. Ilyenkor többet foglalkozhatunk a munkahelyváltás gondolatával vagy bármilyen változtatás lehetőségével.

A legtöbbünk ösztönösen is követi a Hold ritmusát, így könnyíthetünk az életünkön, ha ezzel a ritmussal tudatosan összhangban – azaz a világegyetemmel összhangban – vagyunk.

A Hold nagy befolyással van a hangulatunkra, ezért érdemes egy teljes holdciklust (kb. 28 nap) figyelmesen végigkövetni és feljegyezni az érzeteinket minden napra. Így elkészíthetjük saját hangulati térképünket, amelyet előrejelzésnek is használhatunk.

Az elkövetkezendő egy hónap holdállása

Ma és holnap a Hold a Bak jegyében jár, majd délután átlép a Vízöntő jelébe. Nézzük tehát sorban milyen napok jönnek:

A Bak jegyében járó Holdnál komolyan vesszük magunkat. Nincs lazsálás. Zárkózottabbak, megfontoltabbak, ugyanakkor borúlátóbbak, szigorúbbak, kritikusabbak, lehetünk. A kötelezettségeinkre és a hosszú távú céljaink elérésére koncentrálunk. Politikai érdeklődés.

A Vízöntő jegybe lépve megnő az intuíció, képzelőerő, jóság és emberbaráti szeretet. Kísérletező kedvünk előtérbe kerül. Vonz az új, a szokatlan. Meglepetések. Tárgyilagosság. Tudományos érdeklődés.

A Halak jegyében hangsúlyos lesz a fantázia, a képzelőerő, álmodozás, érzékenység, ingatagság. Hibát hibára halmozhatunk, szétszórtság lesz jellemző. Zene, illatok, lelkizés és spirituális érdeklődés.

A Kos jegyébe lépve érezhetően új erőre kapunk. Előtérbe kerül a bátorság, kezdeményezőkészség. Ránk törhet a lelkesedés, ugyanakkor indulatosabbak is lehetünk.

Forrás:
iStock

A Bika jegyében megnyugszunk, jobban törekszünk a biztonságra, ami a gyakorlatias oldalunknak kedvez. Pénzügyi dolgokkal foglalkozunk, shoppingolunk, lustálkodunk. Művészi tevékenységek. De problémák lehetnek az elengedéssel.

Az Ikrek jegyében jövünk-megyünk, ügyintézünk. Könnyedén és gyorsan telik a nap, többet beszélünk, kommunikálunk, intellektuális ösztönzést kaphatunk. Előtérbe kerül a kíváncsiság, de figyeljünk oda arra, kinek mit mondunk!

A Rák jegyében érzékenység, állandó hangulatingadozások lesznek a jellemzők. Családi harmóniára, biztonságra vágyunk, elmerengünk a múlton, előveszünk régi fényképeket.

Az Oroszlán jegyébe lépve a Hold a nagylelkűségünkre és hiúságunkra, valamint a büszkeségünkre jobban hat. Elmegyünk fodrászhoz. Megnő az alkotóvágy, kreativitás és az, hogy megmutassuk magunkat.

Mire vágytok igazán? A Mars megmutatja

„A Mars idén a szokottnál is több időt tölt el a Nyilas és a Skorpió jegyekben, ezért a Mars által képviselt analógiák (szexuális energia, szenvedély, túlélési ösztön, cselekvőerő, motiváció, küzdeni akarás, feszültség, önérvényesítő képesség) nagyobb odafigyelést igényelnek. A Mars a mozgatórugója a vágyainknak” – szól egy korábbi cikkünk, amiben elolvashatjátok, melyik csillagjegy mire is vágyik pontosan.

A Szűz jegyébe lépve munkás napok várnak ránk, aggodalmaskodóbbá, kritikusabbá válunk. Próbáljunk lazítani.

A Mérleg jegyében a kapcsolati igény felerősödik, nem szeretünk egyedül lenni, szeretnénk tartozni valakihez, valahová, harmóniára, kiegyensúlyozott életre vágyunk. Fogékonyabbá válunk a művészetekre, táncra, kultúrára, koncertekre.

A Skorpió jegyébe lépve felerősödhet a féltékenység érzete. Kiszámíthatatlan érzelmi reakciókat, mély felismeréseket hozhat. Nyomozókedv, mélyre ásás és okkult érdeklődés mellett szexuális vágyak kerülhetnek előtérbe.

A Nyilas jegyben utazási vágy, nyughatatlanság és kalandvágy törhet ránk. Túlzott lelkesedés lesz jellemző, ilyenkor határtalan optimizmus jellemezhet. Filozofikusság. Szellemi csaták. Legyünk türelmesek!