Egyéb kategória

A nyilvános medencék sokkal koszosabbak, mint gondolnátok!

Mikor megjön a nyár és vele az izzasztó meleg, nem is tudunk annál jobbat elképzelni, mint csobbanni egyet a közeli medencében. Vagy mégsem? Gondoljátok át legközelebb, mielőtt ugranátok egy fejest a csábító habok közé, ugyanis a medencék sokkal koszosabbak, mint hinnénk!
vous - 2016.05.25.
A nyilvános medencék sokkal koszosabbak, mint gondolnátok!

2013-ban az amerikai Központi Fertőzés Kontrolláló és Megelőző Egység nyomozásba kezdett azzal kapcsolatban, hogy mennyire tiszták a nyilvános medencék. A kutatás három évbe telt, és az eredmények, amiket hozott, határozottan elveszik a kedvünket a gyakori lubickolástól! Ugyanis 5 amerikai államban is azt állapították meg, hogy a vizsgált medencék 78,9%-a megbukott legalább egy biztonsági teszten – írja a Hello Giggles.

Forrás:
Pexels

A nyilvános medencék mintegy 12,3%-át azonnal be is zárták, ahogy kiderültek az eredmények. A Women’s Health szerint az esetek 14,9%-ában a medencék túl magas pH-értékkel rendelkeztek, ami akár betegségeket is okozhat. 12,7%-ban biztonsági szabályok megsértése történt, ugyanis a körülmények olyanok voltak, hogy a fürdőzők akár meg is fulladhattak volna!

Ha itthon is hasonló a helyzet, mit tehetünk mi, fürdőzők? Először is fontos, hogy betartsuk a biztonsági szabályokat. Jó ötlet továbbá búvárszemüveget viselni úszás közben, és mindenképp zuhanyozzatok le az úszást követően! Fontos még, hogy a lehető legkevesebbet igyatok a medence vizéből, miközben szelitek a habokat. Ha ezeket a szabályokat betartjátok, a lehető legkevesebb bajotok fog esni, mikor nyilvános medencét vagy uszodát kerestek fel.

Ajánlott cikkek