Egyéb kategória

Alapszabályok kutyásoknak: így vigyázzatok rájuk az autóban!

Ha van kutyusotok, és nagyvárosban éltek, talán gyakrabban előfordul, hogy kocsikáztatnotok kell a kedvenceteket. Tudtátok, hogy megvannak ennek is a külön „szabályai”? Érdemes tisztában lennetek velük, hogy minél nagyobb biztonságban tudjátok a kutyust autózás közben is.
vous - 2016.05.28.
Alapszabályok kutyásoknak: így vigyázzatok rájuk az autóban!

Az már igaz, hogy kutyával az élet nem mindig könnyű, hiszen a legnagyobb rosszaságokat tudják otthon művelni. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem érdemlik meg a legnagyobb biztonságot.

Számtalan olyan képet látok a közösségi oldalakon, amik aggodalomra adnak okot a kutyák utaztatásával kapcsolatban. Én vidékről származom, így ha van rá lehetőség, sétáltatva viszem a kutyust – ha ő is hajlandó erre –, de évente egyszer-kétszer előfordul, hogy oltásokra el kell vinnünk autóval. Most már én is a Little Things szabályait fogom követni, amiket nektek is érdemes megfogadni:

  • Tegyetek erre a célra kutyáknak készült szügyhámot az állatra, amit aztán majd kibiztosíthattok az autóban.
  • Használhattok kutyaszállító bokszot is, amit az ülésre helyezzetek fel.
  • Kevesebb mint 5 perc parkolási idő alatt az autó belsejében 48 fok meleg lehet, így ezt mindenképpen vegyétek figyelembe, ha az autóban szeretnétek hagyni a kutyát.
  • Az autó télen olyan, mint egy hűtő: szó szerint megtartja a hideget; a lehető legkevesebb ideig hagyjátok bent a kutyát. Sőt az a legjobb, ha se melegben, se hidegben nem marad a kutyus egyedül a kocsiban.

Az alábbi videó szemlélteti is nektek a fenti pontokat.

Ha ezeket az apró dolgokat észben tartjátok, biztos, hogy épségben tudjátok autóban szállítani a kutyátokat. Ugye ti is nyugodtabbak vagytok, ha nagyobb biztonságban tudjátok őket?

Ajánlott cikkek