Nem gondoltuk volna: a naptej arctisztító is lehet egyben?

A nyári kánikulában a Balaton partján elveszi az eszünket a napsütés, a vízpart, a hideg üdítők, a fürdőgatyás pasik, és még sorolhatnánk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni a naptej használatáról. De arra eddig nem is gondoltunk, hogy nemcsak megvéd minket az égéstől, hanem teljesen más funkciót is betölthet a bőrünkön.

Mi tagadás, sokan utáljuk is alkalmazni, főleg, amikor meghalljuk, hogy mekkora faktorszámmal rendelkező naptejet akarnak ránk kenni. Barnulunk egyáltalán valamennyicskét? De állj, csajok! Itt most nem a termék fontosságáról fogok nektek papolni, mert azzal remélhetőleg tisztában vagytok, hanem egy érdekes funkcióját hoztuk el nektek, amiről talán nem is tudtok.

Először is tisztázzuk, mi is pontosan, amit a bőrötökre kentek a tűző napon: az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal által engedélyezett, tejes állagú termék bizony az arc tisztítására is alkalmas, ha felkenés után leöblítjük az arcunkról. Várjunk csak, hogy micsoda?! Arctisztító és naptej egyben? Arra a bőrgyógyászra hivatkozva, aki 5 éven át fejlesztette és figyelte a terméket, kijelenthetjük, hogy a naptej védő hatása megmarad a bőrön öblítés után is – írja a PureWow.

Így használjátok:

Masszírozzátok az arcotokra a naptejet legalább két percig! Amikor ez letelt, öblítsétek le az arcotokat, majd töröljétek szárazra, de fontos, hogy ezt követően ne használjatok semmilyen festéket, sminket vagy hámlasztót. Majd hidratáljátok az arcbőrötöket, ahogy eddig is.

Wow, ezek szerint ha az arcunkat megtisztítjuk naptejjel, egyben megvédjük a nap káros sugaraitól is. És hogyan készíthetitek fel még jobban a bőrötöket a nyárra? Hát így!

De figyelem! Ha több időre akartok elmenni otthonról tűző napsütésben, ne ehhez a praktikához nyúljatok, mert ez csak korlátozottan védi meg a bőrötöket! Ilyen esetben használjátok a hagyományos naptejet lemosás nélkül!