Egyéb kategória

Ezért nem küzdenek értetek szakítás után

Egy szakítás, főleg hosszú kapcsolat után mindig nehéz. Pláne akkor, ha egyébként klappol minden, mégis jó okotok van rá, hogy ultimátumot adjatok kedveseteknek. És ő inkább beleegyezik a szakításba, ahelyett hogy küzdene, vagy megoldást kínálna fel. De miért?

vous - 2021.12.08.
Ezért nem küzdenek értetek szakítás után

Egy szakítás tele lehet határozatlanságokkal, erre mindig emlékezzetek. Vannak, akik hónapok után se tudják, hogy vessenek véget a kapcsolatunknak, míg mások egyik napról a másikra szakítanak, aztán napokig sírnak. Ha néha úgy érzitek, nem tudjátok, mitévők legyetek, nem kell pánikolni, a szakítás soha sem egyszerű. Nem egy könnyű döntés, amit gyorsan meghoztok, és már léptek is tovább.

Én legutóbb fél évig gondolkodtam, mi legyen, és bevallom, szörnyű volt. És miután megtörtént a szakítás, utána is kellett egy kis gyógyidő, amíg a lelki sebek megszűnnek létezni. Ilyenkor gyakran hiányzik a másik fél, akitől nagy nehezen vagy éppen könnyedén vettetek búcsút, de ez nem jelenti azt, hogy vissza kellene mennetek hozzá.

És amúgy is, miért nem harcolt a kapcsolatért? Ha tényleg annyira fontos volt a szerelmetek, miért fogadta el olyan könnyedén? Nagyon jó kérdés, éppen én is ezen dilemmázom. Lehetséges, hogy nem volt olyan fontos a kapcsolatotok neki, mint nektek. Esetleg szeret kényelemben élni, és inkább várja a következő sült galambot a szájába. Netalántán azt hiszi, nincs több esélye. És a legvégső indok az, hogy nem ő az igazi – véli a YourTango szerzője.

Forrás:
www.istock.com

Amit az előbb felsoroltam, az mind csak kifogás. Nemrég én is felajánlottam valakinek egy megoldást, amivel elkerülhetnénk a szakítást, ellenben nem élt vele. Rengeteget tanakodtam, hogy ha mi tényleg olyan tökéletesek voltunk, akkor miért nem harcol értem, csak egy kicsit. Erre a válaszom csak annyi, hogy akkor mégsem voltunk olyan jók együtt, talán mégsem ő az igazi. Inkább túl kellene tennem magam rajta.

Nektek is ezt tanácsolom! Ha átgondoltan, minden lehetőséget számba véve szakítottatok, akkor valószínűleg tudtátok, mit csináltok. Ha pedig a másik fél a kisujját sem mozdítja azért, hogy helyrehozza a dolgokat, nem éri meg ezen gyötrődni.

Engedjétek el a múltat, bizonyára jó oka van annak, hogy ti ketten nem maradtatok együtt.

Ajánlott cikkek