Egyéb kategória

Egy ijesztő ok, amiért lehet, hogy nem fogtok többé bort inni

Arról már biztosan ti is hallottatok, hogy a vörösbor elszínezheti a fogaitokat. Azonban van még egy különös mellékhatása, ami miatt egy dolgot sosem szabad csinálnotok, ha megisztok egy pohár borocskát: a fogmosás.
vous - 2016.06.02.
Egy ijesztő ok, amiért lehet, hogy nem fogtok többé bort inni

Lehet, hogy egyből a fogkefétek után nyúlnátok egy kis vörösbor kortyolgatása után, hogy eltüntessétek a vöröses-lilás színt az ajkatokról és a fogatokról – de ne tegyétek! Hogy miért? Mert ha fogat mostok a borivás után, akkor súlyosan károsítjátok a fogzománcotokat – írja a Popsugar.

A vörösbornak és fehérbornak is magas a savtartalma, ezért nagyon fontos, hogy várjatok legalább egy órát, mielőtt fogat mostok. Szüksége van ugyanis egy kis időre a fogzománcotoknak, hogy helyreálljon a „savas támadás” után. Továbbá az új tanulmányból azt is megtudtuk, hogy a fehérborok jobban károsítják a fogzománcot, mint a vörösborok. Sőt, ha gyakran fogyasztotok fehérbort, az akár súlyos fogkárosodáshoz is vezethet. Úgyhogy alaposan gondoljátok át, hogy milyen borból és mennyit fogyasztotok! Ja, és persze azt, hogy mikor mostok utána fogat…

Forrás:
pexels.com

Milyen bor illik hozzátok a legjobban? – teszteljétek!

Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Ide kattintva kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.

Címkék: #alkohol #bor #fogak
Ajánlott cikkek