Egyéb kategória

Dolgok, amiket nem tanítottak meg az iskolában, pedig kellett volna

A szüleinknek teljesen igaza volt abban, hogy tanulni nagyon fontos, és egyébként izgalmas is. Azonban azt már a középsulis éveink alatt is tudtuk, hogy a kovalens kötésnek semmi hasznát nem vesszük majd az életben. Kivéve, ha orvosok, gyógyszerészek vagy egyéb, biológiához, kémiához köthető szakmát választunk. Egy biztos, szegényebbek nem lettünk a kovalens kötéstől, de annyi mást megtaníthattak volna nekünk az iskolában!
vous - 2016.06.01.
Dolgok, amiket nem tanítottak meg az iskolában, pedig kellett volna

Azt azonban ne felejtsétek el, hogy a tanrendet nálam sokkal hozzáértőbb emberek állítják össze, nem véletlenül úgy, ahogy. De ha egy kicsit gyakorlatiasabb szeretnék lenni, bizony lettek volna fontosabb dolgok is, mint a szublimáció.

Hozok nektek 5 olyan dolgot, ami sokkal hasznosabb lett volna, ha megtanítják az iskolában.

1. Kovalens kötés helyett adózás

Mondjuk a négyszáz-huszonkettedik kémiai egyenlet helyett elmondhatták volna, hogy is működik az adózási rendszer, hogyan kell kitölteni a NAV-os papírokat, hogyan nyissunk bankszámlát, vagy mi a teendő biztosításkötéskor. Viszont itt megtudhatjátok, mit kell tennetek, ha egyéni vállalkozók szeretnétek lenni.

2. Milyen jogaink vannak?

Történelemórán talán érintettük a témát, de azt soha senki nem mondta el, milyen jogaink vannak. Ja, de jogunk van tanulni.

Forrás:
pexels.com

3. Illemtanóra

Persze a nevében is benne van, hogy „óra”, de kérem szépen, tudjuk, hogyan zajlottak ezek a tanórák.

Fizikaórán rosszak voltatok, ezért illemóra/osztályfőnöki óra helyett dupla fizikát tartunk!

4. Nyári olvasónapló írása helyett/mellett diákmunka

Jó tanácsok, diákszervezetek kontaktjai, hol érdemes munkát vállalnunk, stb. Jó lett volna, ha tudatosan felkészítenek bennünket a nagybetűs MUNKÁRA.

Forrás:
pexels.com

5. Hogyan vegyünk fel hitelt

Itt nyilván nem arra gondolok, hogy arra buzdítottak volna bennünket, hogy kölcsönt vegyünk fel, de a matekórára bemagolt definíciók helyett nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a gyakorlati részre. Adósságcsapda és társai…

Címkék: #élet #iskola
Ajánlott cikkek