Egyéb kategória

„Jó döntés volt lelőni a gorillát” – Megszólalt a férfi, aki gyerekként a gorillák közé esett

Nem a napokban történt először olyan eset, hogy egy kisgyerek a gorillák közé esett az állatkertben. Levan Meritt 5 évesen esett be közéjük, akkor az egyik gorilla mentette meg az életét. Vajon ő mit gondol, jó döntés volt, hogy megölték a gorillát a mostani esetnél? De nem csak ő, Jane Goodall is megszólalt a témában!
vous - 2016.06.01.
„Jó döntés volt lelőni a gorillát” – Megszólalt a férfi, aki gyerekként a gorillák közé esett

A történet röviden: három méter magasból zuhant a betonra, egyenesen az ezüst hátú gorilla elé egy kisfiú az állatkertben. A gorilla majd’ 10 percen át vonszolta, mikor az állatkert dolgozói úgy döntöttek, hogy a gyerek biztonsága érdekében lelövik az állatot, mivel szerintük az altatólövedék nem hatott volna időben. A kisfiúnak nem esett baja, de a gorilla rendkívül izgatott állapotban volt, ezért is döntöttek a veszélyeztetett emlős agyonlövése mellett.

De történt már hasonló eset korábban is, 30 éve egy 5 éves kisfiú zuhant a gorillák közé. Őt azonban pont egy gorilla védte meg a többi gorillától, így pedig megmentette a fiú életét. Azonban ennek ellenére úgy gondolja, jó döntés volt, hogy a mostani esetnél lelőtték a gorillát. Ahogy ugyanis megnézte a videót, az visszahozta a régi emlékeit. Szerinte jó döntést hoztak annak érdekében, hogy megmentsék a kisfiú életét, hiszen a majom félelmetes sebességgel ragadta meg őt és rántotta magával a vízbe – írja a Daily Mail.

Jane Goodall, angol etológus, antropológus és primatológus viszont máshogy látja a történteket. Most megosztotta az e-mailjét, amit az állatkert igazgatójának küldött. A levélből kiderült, szerinte nem volt jó ötlet, hogy lelőtték az állatot. Úgy gondolta, lett volna más lehetőség – írja a People.

Tényleg meg kellett ölni a gorillát, aki a kisfiúval játszott?

Képtelen túltenni magát az internet azon, hogy a cincinatti állatkert biztonsági őrei kilőttek egy 17 éves hímgorillát szombaton. Az állat kifutójának 3-4 méteres árkába zuhant ugyanis egy hároméves kisfiú, és a gondozók attól féltek, hogy kárt tesz a gyerekben. Vajon tényleg jó döntés volt? A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Úgy tűnt, mintha a gorilla a gyerek köré fonná a kezét – mint a nőstény, aki megmentette és visszavitte a gyereket a chicagói esetnél.

Valószínűleg itt arra az esetre utal, mikor 1996-ban egy nősténygorilla magához ragadott egy gyereket, aki beesett a ketrecébe az állatkertben. A továbbiakban nem boncolgatja a témát, inkább a arról érdeklődik, hogy viselte a többi gorilla az állat halálát.

Ajánlott cikkek