Egyéb kategória

Miért zaklatnak minket? – ijesztő SMS-t kaptam egy idegentől

Manapság már semmin nem kellene meglepődnünk, velem azonban mégis érdekes, furcsa és már-már felháborító dolog történt. Kaptam egy SMS-t. Önmagában már ez is furcsa volt, 2016-ban ezt a fajta kommunikációs csatornát már nem igazán használjuk. Szóval SMS-t kaptam és dobtam egy hátast.
vous - 2016.06.06.
Miért zaklatnak minket? – ijesztő SMS-t kaptam egy idegentől

Őszintén, idáig úgy gondoltam, ilyen húzásokkal engem már nem lehet meglepni, most azonban mégis sikerült.

Egy jós vagy jövőbelátó, még mindig nem tudom, kicsoda ő, szeretett volna meggyőzni arról, hogy ÉRTSEM MEG, olyan problémákkal küzdök, amin csak ő tud segíteni. Sokkot kaptam. Hogy milyen problémám van? Szerencsére semmi hatalmas, pláne nem olyan, amit ő tudna „gyógyítani”. Az én problémáimon maximum egy platinakártya tudna segíteni, vagy egy aranyhal három kívánsággal. Ja, és a legjobb: csupán akkor szabadulhatok a démonjaimtól, ha válasz SMS-ben küldöm az IGEN szót, persze egy 90-es számra. Szóval a gondjaim pár száz/ezer forint után megoldódnak.

Forrás:
Turánszki Emőke

Forrás:
Turánszki Emőke

Túl az én felháborodásomon, számtalan más telefonos „megkeresésről” lehet hallani. Sőt, akár az utcán is megállítanak, hogy kihagyhatatlan ajánlatuk van a számunkra. Ugye, egyetértünk, hogy a hócipőnk tele van az ilyenekkel? Jön egy üzenet, hogy küldjünk egy válasz SMS-t és megnyerjük a jackpotot, mi vagyunk azok a szerencsések, akit kisorsoltak, nyereményünk pedig egy álomutazás. Csak annyit kell tennünk, hogy…

Nincs olyan ember, aki még ne nyert volna valamit.

Miért kapjuk ezeket és honnan tudják a számunkat?

Sajnos ezeket pont mi kértük. Mi magunk egyeztünk bele, amikor új telefont vagy SIM kártyát vásároltunk. Tudjátok, a szerződés apró betűs része. Előfordulhat, hogy a szerződésünk tartalmaz olyan kitételt, hogy a számunkat felhasználhatják különböző marketingcélokra. Nos, ezek azok a marketingcélok. Ha ezekre még időben gondolunk, jelezhetjük a szolgáltatónak, hogy nem szeretnénk, hogy a számunkat kiadják bármilyen más cégnek. A számunk letiltatásával azonban nem sokra megyünk, hiszen titkosított számokra is gyakran érkeznek ilyen szuper ajánlatok, nyeremények.

Legyetek körültekintőek, ha telefont cseréltek!

Címkék: #jóslás #üzenet
Ajánlott cikkek