Egyéb kategória

Kiderült melyik fagyi nyerte el a 2016-os Év fagylaltja címet!

A győztes íz Vezúv nevű kreáció lett, ami egy tejes alapú csokoládés, kakaós, karamelles, meggyes öntettel díszített kézműves csoda. Ez igen!
vous - 2016.06.06.
Kiderült melyik fagyi nyerte el a 2016-os Év fagylaltja címet!

Június első hétfőjén rendezték meg az idei nagy fagylalt versenyt, melyhez a helyszínt a szegedi Virág Cukrászda szolgáltatta. A verseny egyedüli és nemes célja a klasszikus és tradícionális kézműves fagylaltok népszerűsítése volt – adta hírül a Szegedma.

A szakmai zsűriben többek közt a New York kávéház, a Szamos Marcipán Cukrászat és az Auguszt Cukrászat is képviseltette magát. A civil közönségzsűri tagjai sem maradtak nagy nevek nélkül; az eseményen megjelent Ördög Nóra, a nemrégiben cukrász vizsgát tett Liptai Claudia, továbbá helyet foglalt a zsűriben Segal Viktor is, a magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja.

A versenyen 85 különböző alkotás versenyzett az „Év fagylaltja” címért, a győztes pedig a budapesti Nándori Cukrászatból Hiczkó Henrietta alkotása a „Vezúv” lett. A nyertes íz lényegében nem egy komponensből állt, a verseny egyetlen szabálya szerint a kreációt a meggy íz ihlesse, minden mást az alkotók fantáziájára bíztak. Ha tehetnénk mi is most azonnal belekóstolnánk!

Ajánlott cikkek