Kiderült melyik fagyi nyerte el a 2016-os Év fagylaltja címet!

Kiderült melyik fagyi nyerte el a 2016-os Év fagylaltja címet!

A győztes íz Vezúv nevű kreáció lett, ami egy tejes alapú csokoládés, kakaós, karamelles, meggyes öntettel díszített kézműves csoda. Ez igen!

Június első hétfőjén rendezték meg az idei nagy fagylalt versenyt, melyhez a helyszínt a szegedi Virág Cukrászda szolgáltatta. A verseny egyedüli és nemes célja a klasszikus és tradícionális kézműves fagylaltok népszerűsítése volt - adta hírül a Szegedma.

A szakmai zsűriben többek közt a New York kávéház, a Szamos Marcipán Cukrászat és az Auguszt Cukrászat is képviseltette magát. A civil közönségzsűri tagjai sem maradtak nagy nevek nélkül; az eseményen megjelent Ördög Nóra, a nemrégiben cukrász vizsgát tett Liptai Claudia, továbbá helyet foglalt a zsűriben Segal Viktor is, a magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

A versenyen 85 különböző alkotás versenyzett az "Év fagylaltja" címért, a győztes pedig a budapesti Nándori Cukrászatból Hiczkó Henrietta alkotása a "Vezúv" lett. A nyertes íz lényegében nem egy komponensből állt, a verseny egyetlen szabálya szerint a kreációt a meggy íz ihlesse, minden mást az alkotók fantáziájára bíztak. Ha tehetnénk mi is most azonnal belekóstolnánk!