Csokis, de nem édes, ízlés szerint kicsit vagy nagyon csípős, izgalmasan fűszeres, szószos különlegesség, amit nem egyszerű elkészíteni, de a mexikói konyha kedvelőinek egyszer kötelező kipróbálni.
Sokféle paprika – csili, édes és füstölt –, sokféle fűszer és csoki – ezekből áll a mole, vagyis a fűszeres szósz, amit Mexikóban csirkével és sertéssel is szívesen készítenek, sőt a különféle töltött tortillákat is szívesen kínálják vele. Ahogy a chili con carnénak sem árt egy-két kocka csoki és egy csipet fahéj, úgy ebben a szószban is tökéletes a telt ízű, nem túl édes étcsokoládé.
Sajnos vagy nem, de Mexikóban többféle fűszerkeverék és üveges kész mole kapható, a legtöbb háziasszony már ezekkel készíti a tradicionális fogást, így egy szenvedélyes angol szakács videójának segítségével mutatjuk meg a csokis csirke receptjét. A mexikói videókban a nálunk beszerezhetetlen előgyártott ízesítők szerepelnek, ez pedig nem sokat segítene annak, aki szívesen elkészítené. A videó alatt a részletes recept is szerepel – vállalkozó kedvűeknek!
A cikk itt még nem ért véget! A csokis csirke receptjéért kattintsatok a Cookta oldalára!
Megtaláltuk a legjobb csokis recepteket!
A Cookta oldalán május elején kezdetét vette az első receptverseny, aminek keretein belül az olvasóknak egy hónapon keresztül lehetőségük nyílt beküldeni a „legjobb csokis” receptjüket. A verseny június 6-án lezárult, a VOUS-lányok pedig kiválasztották az 5 kedvenc süteményüket.
A legcsokisabb csokicsodákat ide kattintva megnézhetitek!