Egyéb kategória

Ajjaj! Ezentúl nem használhatják 18 éven aluliak a Tindert

Nagy változás közeleg a Tinder-felhasználók életében, jövő héttől ugyanis a 18 éven aluli felhasználók nem használhatják majd a társkereső alkalmazást. Sokak szerint ennek már a kezdetektől így kellett volna lennie, de jobb később, mint soha. Most többek között azt is megtudhatjátok, hogy ez miért jó dolog.

vous - 2016.06.10.
Ajjaj! Ezentúl nem használhatják 18 éven aluliak a Tindert

A Tinder 2012-es indulása óta az egyik legnépszerűbb társkereső alkalmazás a fiatalok körében, és ez nem is véletlen, hiszen minden 13. életévét betöltött fiatal regisztrálhatott rá. Annyi megkötés már eddig is érvényben volt a 18 éven aluli tinderezők esetében, hogy 13 és 17 év között csak a saját korosztályukban kereshettek a felhasználók. Mindez jövő héttől azonban lényegesen megváltozik, ugyanis az applikációt mostantól csak és kizárólag 18 éven felüliek használhatják – írja a Hello Giggles. Az elhatározást Rosette Pambakian kommunikációs menedzser jelentette be.

Egy olyan alkalmazás esetében, amin már 11 billió érintkezés történt, lehetőségünk van a visszajelzések és tapasztalatok folyamatos nyomon követésére és feldolgozására. Ezek alapján úgy döntöttünk, a továbbiakban nem tesszük elérhetővé társkereső alkalmazásunkat 18 éven aluli felhasználók számára. Ez a változás a következő héttől lép érvénybe.

Egy másik Tinder-dolgozó, Sean Rad hozzátette: úgy érzik, sokáig nem adták meg a felhasználóknak a pozitívabb élmények lehetőségét, és ameddig 18 éven aluli felhasználók is használják az applikációt, a célközönségnek nehezebb megtalálni, amit keresnek. Nem kérdés tehát, hogy a Tinder készítői igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet nyújtsák a szerelmet keresőknek.

Forrás:
Pexels

Ez egyébként nem egészen véletlen, ugyanis több emberrabláshoz szolgáltatott már segítséget a korábbiakban az alkalmazás. Májusban például egy kansasi egyetemen tanuló hallgatót tartott fogva hat napig egy 30 éves férfi, akit a Tinderen ismert meg. A készítők mélységes megdöbbenésüket és elkeseredésüket fejezték ki az üggyel kapcsolatos nyilatkozatukban, melyben felhívták a felhasználók figyelmét arra, hogy figyeljenek oda az ilyen jellegű veszélyekre. Hiszek ők is odafigyelnek – azáltal, hogy nem hagyják, fiatalkorúak használják ezt az elsősorban felnőtteknek készült társkereső alkalmazást.

Ajánlott cikkek