Egyéb kategória

4 indok, hogy ne öntsétek ki többé az uborka levét

Ha elfogy a savanyú uborka otthon, akkor a leve a lefolyóban végzi? Ha eddig így történt, akkor itt az ideje, hogy ezen változtassatok. Nem is gondolnátok, hogy ez a lé mi mindenre lehet jó.
vous - 2016.06.12.
4 indok, hogy ne öntsétek ki többé az uborka levét

A savanyú uborka levére minden nagymamának van egy bevált receptje, de az összetevői nagyjából ugyanazok: só, cukor, ecet, víz és fűszerek. Ezeknek köszönhetően számos pozitív hatását élvezhetitek, ha nem öntitek ki – írja a LittleThings.

Gyomorégés

A legnagyobb meglepetés számomra a gyomorégés elleni hatékonysága. Hiába az ecet savassága, mégis ez az összetevő az az uborka levében, ami segít leküzdeni a problémát. Hiszen a savtartalma arra készteti a gyomrot, hogy több természetes savlekötőt állítson elő.

Napégés

Az ecet és a só együttes hatására elmúlik a napégette bőr pirossága, és segít a hámképzésben is.

Izomlazítás

Ha sokat mozogtok, rendszeresen edzetek, akkor bizony szükségetek van arra is, hogy ellazuljanak az izmaitok. Ehhez nem kell mást tennetek, mint egy kis pohárnyi ubi levet legurítani.

Torokfájás

Ha fáj a torkotok, akkor biztosan megkapjátok a szomszéd nénitől, a nagymamátoktól vagy anyukátoktól azt a tippet, hogy öblögessetek meleg sós vízzel, mert az fertőtlenít. Inkább melegítsetek meg egy kis savanyú levet, és élvezzétek az ecet által nyújtott extra fertőtlenítést.

Ti mire használjátok még az uborkalevet?

Ajánlott cikkek