Egyéb kategória

Strandolás kismama módra – avagy illik vagy nem illik terhes pocakot mutatni nyáron?

Sosem voltam szégyellős, és sosem voltam az a fajta sem, aki strandkendőkkel meg hasonlókkal jár a vízpartra vagy a medence mellé. Abból sem csináltam problémát, hogy napozzak-e nagy pocakkal, mármint abból nem, hogy megmutassam-e a várandós pocakomat (az már persze más kérdés, hogy mennyi napozás egészséges áldott állapotban). Gyönyörű, mert gömbölyű napunk alkalmából ezúttal a nagy nyári pocakkérdést járom körbe.

vous - 2016.06.12.
Strandolás kismama módra – avagy illik vagy nem illik terhes pocakot mutatni nyáron?

Mikor az első gyerekem született, hatalmas hőség volt, így a kertben bikiniben flangáltam. Nem szégyenlősködtem a pocakom miatt, sőt büszke voltam rá! Az pedig külön vicces volt, hogy ahogy kifeküdtem napozni, a lakója bizony heves rúgkapálásba kezdett – gondolom, örömében. Aztán persze gyorsan nyár elején megszületett, így a pocakos bikini kérdést le is zártam.

A legjobb bikinik pici cicihez vagy széles csípőhöz – Válasszatok fürdőruhát a testalkatotokhoz!

Idén is eljött a pillanat, hogy beszerezzétek a hozzátok illő fürdőruhákat, de a trendek követésénél sokkal előbbre való, hogy csakúgy, mint az utcán, itt is a testalkatotoknak megfelelő darabot válasszatok. Igaz, hogy csak egy aprócska ruhadarabról van szó, de mégis könnyen formálhatjátok vele az alakotokat.

Ide kattintva megnézhetitek, hogyan!

A második gyerekemmel szeptember elejére voltam kiírva, és egy örökmozgó háromévessel nyilvánvaló volt, hogy a hőséget a strandon a legkönnyebb elviselni. Vettem ugyan pocaktarkaró tankinit, de azt inkább azért, hogy ne süsse a hasamat mindig a nap, mert valahol azt olvastam, az nem túl jó a babának.

A hasam helyett engem a terjedelmében jelentőset növekvő fenekem jobban zavart, főleg miután megláttam, az anyukám által rólam hátulról készített képet (nem, nem szúrjuk be illusztrációnak, sőt, remélem, már ki is törölte a telefonjából, ha nem, akkor ezúton most szólítom fel rá!). Szóval a fenekemet mindenféle sportos szárú bikinialsókkal takartam több-kevesebb sikerrel, de a hasamra roppant büszke voltam.

Nem éreztem, hogy megbámultak volna, sőt, azt hiszem, nem is érdekelt! Imádtam! Kifejezetten élveztem, hisz miért ne strandolhatnánk pocakosan?

– osztotta meg velem hasonló tapasztalatait Barbi, aki, mivel a Balaton mellett lakik, ha akarta, se tudta volna elkerülni a strandolást. A strandon egyébként sok másik kismama volt, ők is hasonlóan bikiniben, és csak néhány kismamáknak tervezett fazon jött szembe.

„Volt egyberészes kismama-fürdőruhám is, de vettem fel bikinit is simán. Azt azért be kell vallanom, hogy bikinit az első terhességemnél, mert akkor jobban néztem ki” – mondta Barbi. Barbihoz hasonlóan sok anyuka inkább a szülés utáni testével elégedetlen. A hasam engem is szülés után sokkal jobban zavart, így a betervezett nyaralásra be is szereztem jó néhány egyrészes, alakformáló fürdőruhát. Ezzel Szonja ugyanígy volt:

Tavaly nyáron félidős terhesen strandoltam bikiniben, mivel nem volt nagy hasam, így nem is zavart. Az viszont már zavar, ahogyan most kinézek!

A mai divatcégek azonban erre is adnak megoldást, hiszen ma már számos alakformáló dressz közül választhatunk. Íme néhány kedvencünk!

Nem szabad elfelejteni, hogy ma már egy szoptatós anyukának sem kell bezárkóznia a négy fal közé – bármennyire is van egy avítt gondolkodású réteg, akik ezt szeretnék. Ugyanúgy terhesen sem kell bujkálni, és akár strandra is mehet a leendő anyuka, ha arra szottyan kedve.

Az pedig már egyéni ízlés, stílus vagy éppen szemérmesség kérdése, hogy egy kismama a pocakját bikinivel eltakarja vagy büszkén megmutatja, de semmiképpen sem társadalmi elvárás.

Szavazzatok!

Ajánlott cikkek