Egyéb kategória

Míg az ikerpár egyik tagja elhízott, a másik anorexiás lett – elgondolkodtató történet

Nem kell ahhoz egypetéjű ikreknek lenni, hogy folyamatosan egymáshoz mérjük külsőnket lánytestvéreinkkel. Ha van húgotok vagy nővéretek, bizonyára vissza tudtok emlékezni arra a korszakra, amikor kimondatlan versengés ment köztetek a fiúk elismeréséért, sőt az is lehet, hogy még mindig tart ez a verseny. Azonban sokkal nehezebb a helyzet akkor, ha a testvérünk pontosan ugyanúgy néz ki, mint mi, mégis napról napra azzal szembesülünk, hogy csinosabb és sikeresebb nálunk.

vous - 2016.06.15.
Míg az ikerpár egyik tagja elhízott, a másik anorexiás lett – elgondolkodtató történet

Mary és Ruth egypetéjű ikrek, így egészen 11 éves korukig lehetetlen volt megmondani, hogy melyikük melyik, annyira hasonlítottak. Ekkor azonban elindult egy változás, ami mindkettejük életébe sok nehézséget hozott: Mary elkezdett hízni. Testsúlya olyan tempóban nőtt, hogy mire az ikrek elérték a felnőttkort, Mary 190 kilót nyomott, míg Ruth teljesen átlagos súllyal, 54 kilóval rendelkezett. A kettejük közötti különbség annyira égbekiáltó volt, hogy még az anyjuk is Ruthot hívta a csinosabbiknak.

Miközben Mary szemmel láthatóan súlyos problémákkal küszködött, ez nemcsak rá, hanem szeretteire is intenzív hatással volt. Annyira, hogy testvére falánksága láttán Ruthnál étkezési zavarok alakultak ki: évekig küzdött az anorexiával és a bulimiával, és inkább halálra éheztette volna magát, mint hogy annyira elhízzon, mint Mary. Még Mary 13 éves fia, Chris is attól félt, hogy anyjával az evés fog végezni.

Az ikrek esetéről egy videó is készült, de évekkel a beszélgetés után megható hírrel jelentkeztek: az életük nem várt változást hozott, ami talán titeket is inspirálni fog majd.

Objektum doboz

Ahogy is videóból is láthatjátok, Mary túlsúlyossága odáig fajult, hogy nem tudott beleülni testvére székébe a fodrászatnál anélkül, hogy el ne törje azt. Mikor az ikerpárról felvették az első videót, Mary fia, Chris élő adásban nyilatkozott arról, mennyire félti az anyja egészségét. Sajnos ennél több kellett ahhoz, hogy Mary elkezdjen fogyni.

2011-ben a fia mindössze 19 évesen elhunyt egy autóbalesetben. Mary ezután mély depresszióba zuhant, és testvére sem tudott segíteni rajta. Másfél évvel később azonban elkezdett tenni magáért, fia emlékére. Először 30 másodpercnél tovább sem bírt a futógépen maradni, de kitartott, ma pedig már fél óra sem esik nehezére. Elmondása szerint imád edzeni, megtanult egészségesen táplálkozni, s habár még mindig nem adott le annyi kilót, amennyit szeretne, egyértelmű számára a cél. Mindezt pedig nemcsak magáért, hanem fia emlékéért is teszi, akire nem hallgatott, amikor még megtehette volna.

Ajánlott cikkek