Egyéb kategória

Beleszerettünk a kampányba, ami a nőiesség ezer arcát hangsúlyozza

Nagyjából abban a pillanatban, amikor megszületünk, megindul a folyamatos (ki)oktatás arról, hogyan nézzünk ki, beszéljünk vagy viselkedjünk ahhoz, hogy nőiesek legyünk. Nem lehetünk túl vékonyak, de túlságosan testesek sem, túl hangosak, de túl halknak sem szabad lenni – és a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Egy kampány viszont mindezeket eltörölné, ugyanis azt állítja, hogy nem létezik rossz módja a nőiességnek.   

vous - 2016.06.16.
Beleszerettünk a kampányba, ami a nőiesség ezer arcát hangsúlyozza

A kampány kitalálója és alapítója egy plus-size modell, Denise Bidot, aki azzal a céllal kezdett bele az akcióba, hogy emlékeztessen minket egy egyszerű dologra, amit hajlamosak vagyunk a sok próbálkozás és igyekezet közben elfelejteni: nem létezik olyan, hogy valaki rosszul próbál nőies lenni! 

Objektum doboz

A hivatalos oldalon az olvasható, hogy a kampány minden egyes olyan nőhöz szól, akinek valaha is azt mondták, hogy nem elég vékony, nem elég szép, nem elég formás, vagy nem elég nőies, és aki emiatt valaha is kételkedett önmagában. Denise szerint fontos, hogy soha senkitől ne kérjünk bocsánatot azért, ahogy kinézünk, öltözködünk vagy esetleg viselkedünk, hiszen mindenki egyedi és megismételhetetlen szépséget birtokol. A honlap 10 különböző nő történetét mutatja be – mind más korúak, testalkatúak, hajszínűek vagy épp bőrszínűek. Mindannyian különböző módon írják le, miben rejlik számukra pontosan a nőiesség. 

Objektum doboz

Ennek a 10 nőnek a története a bizonyíték arra, hogy el tudjuk simítani a véleménykülönbségeket, ha a nőiességre terelődik a szó – ez a kampány végső célja, ami – valljuk be – gyönyörű teljesítmény lenne. A kezdeményezés egyik terméke a képeken is látható fehér póló, amin a kampány címe és egyben a szlogenje is látható. De Denise Bidot ennél többet mondott az akcióról: „Amíg a világ körülöttünk folyamatosan azon van, hogy különböző kategóriákba soroljon bennünket, hogy ezek alapján be tudjon határolni egy konkrét szégségideált, én azt mondom, hogy mindenki egy különálló, saját kategória.

Semmit sem szeretnék jobban, mint inspirálni másokat arra, hogy szeressék önmagukat, úgy, ahogy vannak, mert épp a különbségeink tesznek minket tökéletessé. Ha őszinték vagyunk önmagunkhoz és másokhoz, és nem kérünk bocsánatot azért, mert olyanok vagyunk, amilyenek, akkor nem járhatunk rossz úton.

Denise szeretné, ha kezdeményezése minél messzebb eljutna és nők a világ minden pontjáról összefognának annak érdekében, hogy együtt megmutassuk, nem létezik rossz módja a nőiességnek. Ha egyetértetek Denise-szel, csatlakozzatok hozzá ti is! 

Ajánlott cikkek