Egyéb kategória

Káros szokások, amik pont olyan rosszak, mintha dohányoznátok

Nagyon kevesen élnek egészséges életet, ezt bátran kijelenthetjük, ami a modern életmód egyik velejárója. De mindig törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki magatokból. Most itt vannak a legnagyobb hibák, amiket valószínűleg ti is elkövettek.

vous - 2016.06.17.
Káros szokások, amik pont olyan rosszak, mintha dohányoznátok

Az egészséges étkezés és mozgás nem azt jelenti, hogy folyamatosan edzeni kell és csak zöldségeket kell fogyasztani. Apró változtatások bevezetésével is elérhetitek, hogy egészségesebbé váljatok – írja a Womens Healths.

Ülni egész nap

A legtöbben az iskolában vagy a munkahelyünkön is órákat ülünk egy helyben. Az emberi test mozgásra született, hiába jártok sportolni heti pár alkalommal, a folyamatos egy helyben ülés inaktivitást jelent, ami pedig lelassult vérkeringést, fáradtságot és ezért különböző egészségügyi probémákat okoz. Figyeljetek oda jobban, hogy óránként kb. 10 perces szünetet tartsatok, ha ülőmunkát végeztek. A legjobb, ha kimentek a friss levegőre!

Sajt és hús

Akármilyen finom is ez a két étel – főleg együtt –, mérsékeljétek a bevitelüket. Olyan hormon termelődését segítik ugyanis elő, aminek a felhalmozódása a daganatos betegségek kialakulását okozhatja. Ne egyetek minden nap húsos főételt, hanem fedezzétek fel a zöldségekből készült finomságokat is.

Forrás:
pixabay.com

Gázzal főzés

Ha új tűzhely vásárlása előtt álltok, akkor mindenképp olyat válasszatok, ami nem gázzal működik. A főzés és sütés során olyan anyagok termelődhetnek, amik háromszor olyan rossz hatással vannak az emberi szervezetre, mint a dohányfüst.

Szolárium

 Az USA-ban az elmúlt évben 420.000 ember halt meg bőrrákban a túlzásba vitt barnulás miatt. Az aktív dohányzók közül pedig 226.000 ember vesztette életét. Szeressétek a természetes színeteket és ne járjatok mindennap szoliba!

Forrás:
pixabay.com

Alvás

Ne nézzétek meg azt az újabb részt a kedvenc sorozatotokból éjszaka, inkább aludjatok. Ha nem alszotok eleget, akkor olyan betegségek fordulhatnak elő gyakrabban nálatok, mint a stroke, a magas vérnyomás és a szívbetegség. Pihenjétek ki magatokat!

Ajánlott cikkek