Egyéb kategória

Az Eiffel-torony már uncsi? Ezek a legmenőbb látnivalók Franciaországban

Ti is azok közé tartoztok, akik ha azt hallják, hogy Franciaország, rögtön Párizsra gondolnak és az ikonikussá vált Eiffel-toronyra? Pedig a Louvre múzeumon és a fővároson túl is bőven van mit felfedezni a franciák földjén, hiszen az egész ország tárt karokkal és elképesztő kincsekkel vár minden turistát.

vous - 2016.06.18.
Az Eiffel-torony már uncsi? Ezek a legmenőbb látnivalók Franciaországban

Persze, Párizs is gyönyörű, hogyne lenne az, hiszen írtunk is nektek róla sokat. Bemutattuk egy kint élő magyar lány szemén át, aki elmesélte, hogy a francia nő nem legenda, tényleg létezik. Megmutattuk Párizs régi arcát is, és remek programokat ajánlottunk nektek, ami miatt érdemes Párizsba mennetek, míg a pasitok az Eb meccsein ordítja magát rekedtre. De lépjünk most kicsit túl a fővároson, és merészkedjünk messzebb!

Étretat 

Normandia gyöngyszeme ez az egykori halászfalu, amit nemcsak a rendkívül kellemes, nyugodt hangulata miatt keresnek fel, hanem emiatt a látvány miatt is: 

Objektum doboz

Francia Provence

Lágyan ringó lila domboldalak, itt-ott magasba törő ciprusok, lapos tetős épületek. Nem, ez nem Olaszország, hanem a francia Provence, ahol a lenyűgöző panoráma mindenkit elvarázsol. Az egyik ilyen helyszín, amit látnotok kell, az az Abbey de Sénanque ciszterci kolostor, melyet körülölel a levendulaföld. 

Objektum doboz

Mont Saint-Michel és bencés apátsága

Ez a síkságon kiemelkedő gránitszikla, rajta az impozáns épületkomlexummal azért olyan különleges, mert dagálykor szigetként áll a víztükör felett, míg apálykor folyócskák által szabdalt síkság veszi körül. Egyszerre hátborzongató és gyönyörű.

Objektum doboz

Beynac-et-Cazenac

A Dordogne-folyó mellett egy sziklán trónoló vár, körülötte faluval, melyet méltán neveztek ki Franciaország legszebb falvának.

Objektum doboz

Colmar

Mézeskalácsszerű épületeket nézegetnétek, ahol úgy érzitek, visszasétáltatok az időben? Akkor nektek való Európa egyik legszebb városa, Colmar!

Objektum doboz

Carcassonne

Ti is játszottatok már a Carcassonne játékkal, amiben várakat kell építenetek? Nos, ez a név valódi helyet takar: Carcassonne ugyanis Európa legnagyobb és leglátványosabb vára, kerülete 13 kilométer. Mesebeli!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek