Egyéb kategória

Esküvőkihívás ON – így nem veszítitek el a karikagyűrűtöket soha!

Nyár van és bikiniszezon. Persze, nemcsak a bikininek van szezonja, hanem az esküvőknek is, és ha esküvő, akkor karikagyűrű. Ajaj, nem elég, hogy meg kell vennetek a„ tökéletes fürdőruhát”, de még a gyűrű méretén is gondolkoznotok kell? Semmi pánik!

vous - 2016.06.19.
Esküvőkihívás ON – így nem veszítitek el a karikagyűrűtöket soha!

Az alkatotoknak megfelelő bikini kiválasztásához már adtunk pár tanácsot, gyűrűk kapcsán pedig én biztattalak benneteket arra, hogy csináltassatok egyedi darabot valamelyik ötvössel. Most pedig abban is segítek nektek, hogy biztosan jól válasszátok meg a gyűrűtök méretét.

Forrás:
pexels

Tudom, vannak praktikák, amivel házilag megmérhetitek, hogy mi a számotokra megfelelő gyűrűméret, de a helyetekben én azokat hanyagolnám, mivel cseppet sem pontosak, és könnyedén mellélőhettek, ha bemondásra készíttettek gyűrűt.

Méretmeghatározás cérnával és vonalzóval? NE!

Helyette jó, ha tudjátok, kettő megbízható módja van a gyűrűméret meghatározásának. Az egyik az, ha egy kedvenc gyűrűtöket, amit sokat hordtok egész évben, leméri az ötvös egy speciális mérőkével. A másik pedig az ún. mérőkarika, amin fémből vagy műanyagból rajta van az összes létező gyűrűméret. Ezeket tudjátok felpróbálgatni.

Mivel kedvenc gyűrűm nincsen, ritkán hordok állandó jelleggel ékszert, ezért a mérőkarikát hívtam segítségül, persze, kezdőként jó pár dologgal nem voltam tisztában. Például:

  • az ujj nyáron jelentősen bedagad
  • az ujj mérete  reggeltől estig is folyamatosan változik
  • az ujj mérete télen jóval kisebb
  • nagyon is sokat számít, hogy milyen formájú az ujjatok

Csoda hát, hogy majdnem úgy döntöttem, inkább kötök magamnak drótból egyet? Végül aztán sikerült kiválasztani az ideális méretet. A kiindulópont az volt, hogy a tökéletes méret felhúzáskor olajozottan a tőhöz siklik, ám lehúzáskor ellenáll, továbbá fontos, hogy ha nagyobbak a bütykeitek, akkor a méret ahhoz igazodjon, azon ugyanis mindenképpen át kell haladnia mindegyik irányból. Persze, ezen túl hoztam nektek még pár hasznos tippet, amit jó, ha észben tartotok.

Kérjétek el a mérőkarikát az ötvösötöktől

Könnyen bizonytalanná válhattok, ha ott helyben kell döntenetek, hiszen ha épp kánikulában, dagadt ujjakkal próbáljátok fel a méretkarikákat, akkor megijedhettek, hogyan lehet jó rátok a nagyobb méret, mikor múltkor még a kisebb is jó volt. Otthon viszont egész nap tudtok próbálgatni, jegyzetelhettek, és a végén egy átlagot is kiszámolhattok, ami biztosan jó lesz az ujjatokra.

Vékony és vastag gyűrű

Gondoljatok arra is, hogy vastag, klasszikus karikagyűrű esetén nagyobb számot válasszatok, mert a vastag gyűrű nehezebben siklik az ujjatokon, míg a vékony gyűrűnél esélyes, hogy a szűkebbet is könnyebben áthúzzátok a bütykeiteken.

Inkább a kisebb méretet válasszátok!

Mégpedig azért, mert utólag, bár szűkíttetni és bővíttetni is tudtok, a bővítés sokkal egszerűbb megoldás, kivitelezhetőbb, mint az anyagtömörítés.

Ajánlott cikkek