Egyéb kategória

Meglepő dolgot kell tennetek, ha véletlenül leégtetek a napon

Még a legjobbakkal is megesik, hogy napozás közben elszenderednek a strandon, aztán pedig arra ébrednek, hogy a bőrük olyan színű, mint egy bizonyos tengeri herkentyűé, amivel csak este szerettek volna találkozni a tányérjukon. Ilyen esetben valószínűleg az első dolog, amit tenni szeretnétek, hogy egy nagy zsák jeget pakoltok a károsodott, égő bőrfelületre, pedig meglepő módon nem ez az első lépés, amit kötelező megtennetek, ha leégtetek a napon.

vous - 2016.06.19.
Meglepő dolgot kell tennetek, ha véletlenül leégtetek a napon

Szinte biztos, hogy erre soha nem gondolnátok, de a Purewow szerint az első lépés, amit meg kell tennetek, ha véletlenül leégtetek a napon, nem más, mint tölteni magatoknak egy nagy pohár tejet. Hogy ennek mi köze a bőrünkhöz és miért segíthet rajtunk? Elmagyarázom.

Először is: szükségetek lesz egy tiszta mosdókesztyűre, egy kisebb tálra, pár jégkockára és egy üveg fölözött tejre. A következőket kell tennetek:

  • Öntsétek a tejet és a jégkockákat a tálba, keverjétek össze, majd áztassátok benne egy darabig a mosdókesztyűt (ha nincs kéznél, bármilyen szövet megfelel, ami magába tudja szívni a folyadékot).
  • Ha már eléggé felszívta a tejes keveréket, dörzsöljétek be vele a károsodott bőrfelületet, majd ismételjétek meg párszor ezeket a lépéseket.

Forrás:
pexels.com

A rejtély tehát megoldódott: nem meginni kell a tejet, hanem bekenni vele a leégett felületet. És hogy miért működik? A tejben található protein egy külső bevonatot képez a bőrünkön, így elősegíti annak mihamarabbi gyógyulását. Azért van szükség a tej lefölözésére, mert a zsír eltávolítása következtében a tej a lehető legmagasabb proteintartalommal rendelkezik majd. Gondoltátok volna, hogy ilyen egyszerű?

Gyógyítsátok magatokat tejjel ti is, ha véletlenül leégtetek a napon!

Ha pedig ti sem igazodtok ki igazán a naptejek faktorszámai között, fényvédő-kisokosunkban minden választ megtaláltok!

Ajánlott cikkek