Egyéb kategória

Az otthonotokban vannak a legjobb folttisztító csodaszerek

A gyerekek, ha annyit hallanak, hogy folt, már hatalmas mosollyal nyugtázzák, itt a meseidő, jön a 101 kiskutya. Na, de amikor az anyukájuk, a háziasszonyok találják magukat szembe ezzel a kifejezéssel, vagyis inkább jelenséggel, az ő szájuk ordításra nyílik.

vous - 2016.06.19.
Az otthonotokban vannak a legjobb folttisztító csodaszerek

A makacs foltok az élet minden területén képesek felütni a fejüket. Van, hogy a legváratlanabb pillanatokban bukkannak fel, mondjuk egy borfolt képében a kanapén. De talán az a legdühítőbb, amikor a kiteregetett ruhákon továbbra is ott ékeskednek, hiába mosta a gép majd' másfél óráig a szennyest. Elkeseredésetekben elindulhattok a boltba, ahol választhattok a por állagú, a folyékony és a szappan verziók közül, vagy maradhattok otthon, és természetes szerekkel legyűrhetitek a pacákat. Mi most ez utóbbi mellett érvelünk.

Szódabikarbóna

A szódabikarbónához apránként adagoljatok vizet, addig, amíg sűrű masszává nem válik az egész. Ha ezzel megvagytok, dörzsöljétek rá a problémás felületre egy rongy segítségével. Ezt követően hagyjátok száradni, addig kezdjetek neki egy másik foltnak vagy házimunkának. Mire visszatértek, a keverék megszárad, magába szívja a szennyeződést, és a por maradványait könnyen eltüntethetitek egy porszívóval. Ez a módszer a segítségetekre lesz a piszkos szőnyegeknél, a borfoltoknál, de a zsíros pacáknál is.

szódabikarbóna

Forrás:
pixabay.com

Fogkrém

Ez a drága paszta eddig már segített a szátokban, a kocsitokon, vagy a vasalótokon, most pedig itt az újabb célpont. Akárcsak a fogaitokon, úgy súroljátok a foltokon is a fogkrémes kefét. Természetesen ne azzal, amelyikkel reggelente a fürdőszobában randiztok, hanem egy külön e célra elkülönített darabbal. Ezután következhet az alapos öblítés.

Citrom

Az izzadásgátló dezodorok már régóta ígérik, hogy pánikra semmi ok, nem színezik el a textilt. Hát, ehhez képest biztosan köztetek is van olyan, aki még mindig azt tapasztalja, hogy besárgulnak a hónalj tájékán a ruhái. Na, itt fog főként segíteni a citrom. Egyenlő arányban vegyítsétek a vízzel, és áztassátok bele ezeket a kényes pontokat. A citrusféle tiszta formájában például segít, ha összekentétek magatokat a tollatokkal, de amint végeztetek öblítsétek le hideg vízzel.

Citrom minden mennyiségben

Mi, nők nagy rajongói lehetünk a sárga, savanyú kis gyümölcsnek. Hiszen a citrom zsírégető és fogfehérítő hatásán kívül is még rengeteg mindenre jó. Megírtuk korábban, hogy miért olyan egészséges, ha citromos vízzel indítjátok a napot, de már arról is meséltünk, mennyi, szintén hasznos testvére van. De itt van még számos ok, miért kell a citrom az életetekbe!

Ecet

Mily mennyei ital a kávé és a tea, igen, sokan odáig vagyunk e kettőért! Egészen addig, amíg nem löttyintjük magunkra… Na akkor kell a büdös, de nélkülözhetetlen ételecet. Elő a felmosóvödörrel, jöhet a víz és az ecet, ne aggódjatok, a ruhátok nem veszi át az orrfacsaró szagot! Mehet akár egyenesen a problémás területre, ahol pár pillanatig engedjétek hatni, majd langyos vízzel öblítsétek is le!

Kókuszolaj

A kókuszolaj legnagyobb rajongója talán a hajunk, most mégsem oda fogjuk rakni. Nos, a kárpitos dolgok és a szőnyegek lesznek az új hódolói. Ráadásul ha szódabikarbónával ötvözitek, igazán hatékony lesz az egyvelegük. Bátran próbáljátok ki őket a fogaitokon is, ragyogóan fehér eredményre számíthattok!

Alkohol

Az alkohol károsítja a szíveteket és az agysejtjeiteket, de ugyanakkor küzd a holmijaitokért a pacákkal szemben. Ha a főzésnél nem viseltetek köpenyt, és összekentétek magatokat az olajjal, akkor egy alkohollal átitatott ronggyal kezdjétek el sikálni a területet. Mielőtt nekivágtok, a biztonság kedvéért egy nem feltűnő részen teszteljétek le a módszert, előfordulhat ugyanis, hogy az anyag roncsolódik a folyamat során.

Ajánlott cikkek