Egyéb kategória

Nyári tisztítókúra, hogy bombaformába hozzátok magatokat

Ne csüggedjetek, ha nem fért bele az életetekbe tavasszal egy tisztítókúra. Egyáltalán nem vagytok vele elkésve, hiszen a bikiniszezonig is van még egy lélegzetvételnyi időtök. De tisztázzunk valamit: ezzel a módszerrel az elsődleges cél – a fogyás helyett – a testetek megszabadítása a káros anyagoktól!

vous - 2016.06.21.
Nyári tisztítókúra, hogy bombaformába hozzátok magatokat

A télen felhalmozódott méreganyagoktól legtöbben a tavaszi böjttel szabadulnak meg, de a nyár is egy kiváló évszak erre a feladatra. Már most fontos leszögezni, hogy mi nem vagyunk orvosok, így minden kúra előtt muszáj felkeresnetek a sajátotokat. Csak az ő jóváhagyása mellett érdemes belekezdeni a komolyabb méregtelenítésbe. Nélkülözhetetlen ugyanis a jó egészségi állapot, mert az érintett napok alatt előfordulhat, hogy csökken a szervezetetek iontartalma és a vércukorszintetek. Tehát ha ezek közül valamelyik már a kúra előtt lehetséges nálatok, tilos abba belekezdeni!

Ionhiánynál a szervezet egészében vagy jelentős részében anyagcserezavar alakul ki, ráadásul ehhez energiahiány is társul.

Mi most egy ötnapos tisztítással készültünk nektek, csak és olyan alapanyagokkal, melyek mindenki számára könnyen beszerezhetők, és a pénztárcát sem terhelik meg.

A kúra előtt

Előre írjátok fel a bevásárlólistátokra, hogy mire lesz szükségetek a méregtelenítéshez. Nem kell mindent egyszerre megvennetek, de tudatosan járkáljatok az üzletekben, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen beszereznetek az adott naphoz passzoló terméket.

Ha megvan az orvosi engedély, és kitűztétek a kezdő időpontot, már azt megelőzően pár nappal kezdjétek folyamatosan csökkenteni a bevitt ételek mennyiségét. Ezáltal felkészítitek a testeteket a böjt időszakára.

Forrás:
www.pixabay.com

A kúra

Első nap – gyümölcs

Töltsétek fel mindenféle mennyei finomsággal a gyümölcstálatokat! De főként ezek kerüljenek a kosaratokba:

  • Alma
  • Görögdinnye
  • Bogyósok
  • Őszibarack
  • Banán – TILOS!

Ezek, valamint a víz mellett még megengedett a gyümölcslé-fogyasztás, de nem ám a mindenféle adalékanyaggal telített verziók! Csak olyat vegyetek meg, amelyek igazán jó minőségűek, de még szuperebb, ha otthon készítitek el az italotokat! A harmadik lehetséges változat a szomjoltásra a gyógytea, a következő pontban kiderül, pontosan melyek is.

dinnye görögdinnye gyümölcs

Érvelünk a görögdinnye mellett,

hisz tele van vitaminokkal

hisz tökéletes szomjoltó

hisz remekül beleillik a fogyókúrába

hisz frissíti a bőrt

hisz összehúzza a pórusokat

hisz eltünteti a mitesszereket – recept ITT!

Második nap – tea

Ez lesz az egyik leghúzósabb nap, ugyanis nem vihettek be a szervezetetekbe szilárdat, csakis folyékonyat. A lábasokra ettől függetlenül szükség lesz, ugyanis gyógyteát kell főznötök. Válasszatok ezek közül:

  • gyermekláncfű
  • borsmenta
  • zsurló
  • fehér árvacsalán

Ha nem rajongtok a gyógyteák ízéért, keverjétek őket hibiszkusszal vagy csipkebogyóval, ugyanis ezek kiváló édesítőszerekként szolgálnak ez esetben.

Harmadik nap – tea + zöldség

A második nap receptjét hozzátok át a harmadikra, de egészítsétek ki különféle zöldségekkel. Az elkészítésről ti döntötök, szuper módszer lehet a párolás, a sütés vagy a turmixolás is. Persze a nyers forma sincs kizárva. Megengedett például a:

  • zeller
  • cékla
  • petrezselyem
  • sárgarépa
répa sárgarépa zöldség

3 eset, amikor nem kell megpucolni a répát

Ha jó alaposan megmossátok a répaszálakat centrifugázás előtt, akkor teljesen felesleges megpucolnotok, hiszen úgyis pépesre turmixoljátok. A tápanyag így ugyanúgy benne marad, és higgyétek el, a héjától nem lesz másabb íze.

Levesbe szintén felesleges megpucolnotok, hacsak nem Katalin hercegné megy hozzátok ebédre, akkor jobban néz ki a tiszta répa a levesben, egyébként kit érdekel?

A harmadik szituációt keressétek ITT!

Negyedik nap – leves

Az előző nap alapanyagaiból főzzetek egy isteni levest. Fontos, hogy semmi husi, csak és kizárólag a zöldségerőleves a megengedett. Szomjoltóként jöhetnek a gyógyteák és a víz.

Ötödik nap – gyümölcs + leves + könnyű ételek

Reggelire jöhetnek a friss gyümölcsök, ebédként pusztítsátok el a negyedik napról megmaradt levest. A nap harmadik étkezésénél pedig már jöhetnek a normál ételek, de először a könnyedebbek, nem szabad ugyanis hirtelen leterhelnetek a szervezeteteket. A fokozatosság itt is fontos, nem csak a kezdésnél.

Egyébként is étkezzetek egészségesen, ne csak ezeken a napokon!

Ajánlott cikkek