Egyéb kategória

Így változnak Széles Adrienn, a magyar vitiligós lány foltjai

Emlékeztek még Széles Adriennre, a híres magyar vitiligós lányra? Az elmúlt három évben több helyen is találkozhattunk vele, megismerhettük a múltját és történetét, most pedig újabb képet posztolt magáról és elbűvölő foltjairól.

vous - 2016.06.21.
Így változnak Széles Adrienn, a magyar vitiligós lány foltjai

Ha nem ismeritek Széles Adriennt, előfordulhat, hogy azt sem tudjátok, mi az a vitiligo betegség. Az orvosok tulajdonképpen a mai napig nem tudják megmondani, hogy mitől alakul ki pontosan, de gyakran hozzák összefüggésbe erős stresszhatással. A vitiligo egy olyan bőrbetegség, melynek következtében a testünkön egy sor depigmentált terület alakul ki, ezeken a részeken a bőrünk pedig teljesen fehér marad. Sokan nem is napoztatják, mert ezeket a területeket semmi sem védi az UV-sugárzástól.

Széles Adriennel még 2015-ben készítettünk interjút, ekkor mesélt nekünk betegsége kezdeteiről.

„Ötévesen beborultunk az árokba a kocsival a jeges úton, én pedig megijedtem. Aznap este bevertem a csapba a hátam, lett rajta egy var, aminek a helye ugye mindig rózsaszín, majd ahogy gyógyul, visszapigmentálódik. Nekem viszont megmaradt fehérnek. Onnantól kezdve bármi, amit levertem, vagy amin seb keletkezett, az fehér is maradt, utána pedig már jön, ahol akar.”

Objektum doboz

Adrienn azt is elmondta, hogy sokáig nem volt megelégedve a külsejével, ráadásul rengeteg támadás érte emiatt, főleg gyerekkorában. Három éve barátkozott meg önmagával, azóta pedig ismert közszereplő, aki képeivel kampányol amellett, hogy mások is fogadják el önmagukat olyannak, amilyenek. Tegnap pedig újabb képet osztott meg a Facebook-oldalára magáról, melyen egy egy évvel ezelőtti fotót hasonlít össze egy ideivel.

Objektum doboz

A képen láthatjuk, mennyit és hogyan változtak Adrienn foltjai az elmúlt év során.

Szerintünk ezt a külsőt minden tetoválásőrült megirigyelné, ráadásul ez nem mű, hanem a természet adománya. Gyönyörű.

Ajánlott cikkek