Egyéb kategória

Nem is gondolnátok, melyik testrészeiteket égetheti le a nap

A nyár beköszöntött, és itt a kánikula. Ezért ideje használatba venni a kedvenc napvédőtöket, különben pórul járhattok. És idén végre tényleg minden porcikátokat óvjátok meg okosan!

vous - 2016.06.24.
Nem is gondolnátok, melyik testrészeiteket égetheti le a nap

A legapróbb hiba a napvédő felvitelekor szörnyű leégést okozhat. Még a testetek olyan pontjain is, ahol nem is gondolnátok. Úgyhogy, mielőtt kiléptek a nyaralóból vagy kifekszetek napozni, alaposan kenjétek be magatokat – írja a HelloGiggles.

Ezekre az általában elhanyagolt testrészekre figyeljetek mostantól jobban:

Talp

Ha sokáig napoztok a parton, akkor bizony megégetheti a talpatokat is a nap. Kenjétek be alaposan, és nem jár majd nagy fájdalmakkal az esti buli során a tánc. A legrosszabb esetben ugyanis az is előfordulhat, hogy nem tudtok lábra állni. Úgyhogy ne sajnáljátok a naptejet a talpatokról sem.

Forrás:
pixabay.com

Fül

Igen, jól olvastátok, a fületeket is kenjétek be, hiszen ha fel van fogva a hajatok, a nap nem fogja kikerülni a fülcimpátokat sem, ami nagy fájdalmakkal járhat a későbbiekben. Ha a fületek leég, akkor az is fájdalmat okozhat, ha a hajszálaitok hozzáérnek, és az is lehet, hogy nem fogtok tudni az oldalatokon aludni. 

Száj 

Nem hiába árulnak annyi napvédőt is tartalmazó ajakápolót. Ne sajnáljátok rá a pénzeteket, mert megmenthet titeket a leégéstől. Arról nem is beszélve, hogy ha leég a szájatok, a rúzshasználatot is mellőznötök kell majd egy darabig. 

Forrás:
pixabay.com

Fejbőr 

Na jó, ide azért ne kenjetek naptejet, de mindenképp gondoskodjatok kalapról, kendőről vagy napernyőről. A fésülködés olyan fájdalmakkal járhat, mint eddig még soha, ha hagyjátok, hogy leégjen a fejbőrötök. De hőgutát vagy napszúrást is kaphattok, ami az egész nyaralásotokat tönkreteheti. 

Figyeljetek arra, hogy 11 és 15 óra között ne tartózkodjatok a tűző napon, ha pedig napozásra kerül sor, akkor használjatok többször is napvédőt, és gondoskodjatok a megfelelő folyadékmennyiség beviteléről. 

És hogyan találjátok meg a számotokra megfelelő naptejet? Fényvédő-kisokosunkban mindenre választ kaptok!

Ajánlott cikkek