Egyéb kategória

Egyétek magatokat nyugodtra ezekkel az ételekkel!

A rohanó világunkban általában mindenre van időnk, csak magunkra nem. Ez pedig kimerültséghez, nyugtalansághoz és stresszes életmódhoz vezethet. De ha ezeket a most következő élelmiszereket beiktatjátok az étrendetekbe, nagymértékben csökkenthetitek velük a stresszt.

vous - 2016.06.26.
Egyétek magatokat nyugodtra ezekkel az ételekkel!

A modern lét egyik velejárója a stresszes élet és a nyugtalan pillanatok. Ám a nyugalomhoz nem minden esetben kell relaxációba kezdenetek, elég, ha kicsit jobban figyeltek a mindennapi étkezésetekre – írja a MindBodyGreen. Most el is hoztuk nektek azokat az finomságokat, amikkel nyugodtra ehetitek magatokat, és még az alakotok miatt sem kell nagyon aggódnotok.

Tojás

 Magas kolin- és lecitintartalma segíti az idegrendszer karbantartását.

Tea 

Ha idegesek vagytok, akkor ne kávét igyatok, válasszatok inkább kamilla-, rooibos vagy zöld teát. A bennük található L-theanine felel a stressz feloldásáért. 

Forrás:
pixabay.com

B12-vitamin

Megtalálható a halakban, a marhahúsban, a tojásban, a kefirben. Az idegrendszert is karbantartja és a szépségetekhez is hozzájárul. 

Megfelelő szénhidrát

A szervezeteteknek szüksége van mindenféle tápanyagra. Igen, szénhidrátra is, a lényeg, hogy megfelelő szénhidrátokat fogyasszatok, ezek pedig az: édesburgonya, banán, barna rizs, bab, lencse. 

Cink

A cink nagy szerepet játszik az idegrendszer egészséges működésében. Egyetek sok olyan élelmiszert, aminek magas a cinktartalma, mint például a bárány, marha és a szezámmag.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek