Egyéb kategória

Meghalt Bud Spencer

86 évesen elhunyt a legendás színész, Bud Spencer.

vous - 2016.06.27.
Meghalt Bud Spencer

Bud Spencer halálhírét a családja a színész hivatalos Facebook-oldalán jelentette be.

Sajnálatos módon kell közölnünk veletek, hogy Bud már a következő utazására repül. A Pedersoli család

– írják rövid közleményükben.

Objektum doboz

Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli 1929. október 31-én született és leginkább a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös mozijaiból ismernek, amik közül biztos, hogy nektek is van kedvencetek. Talán nem mindenki tudja róla, de a filmes karrier előtt kiemelkedő eredményeket ért el úszásban és vízilabdában. Az első olasz úszó volt, aki 100 m-es gyorsúszásban egy perc alatti eredményt ért el. A sportot 1967-ben hagyta ott, amikor aláírta első hollywoodi szerződését az Isten megbocsát, én nem cmű filmre. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg a szakállát, és alkotta meg, majd vette fel a Bud Spencer művésznevet és ekkor ismerkedett meg Terence Hill-lel is.

Forrás:
AFP

1967-től 1985-ig nem kevesebb mint tizenhét filmben szerepeltek együtt, mely meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte a párosukat. 1985-ben aztán mindketten külön utakra tértek: Spencer megalapította saját légitársaságát, a Mistral Airt, melyet később eladott, hogy megvehessen egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, illetve beindíthassa saját étteremláncát Bud Food néven. Közel tíz év múltán, 1994-ben ismét összeállt a legendás páros egy utolsó közös film, a Bunyó karácsonyig forgatására, ezután útjaik végleg különváltak.

Azóta csak önálló filmjei voltak, egyre kisebb számban, amíg 2003-ban abba nem hagyta. 2010-ben tért vissza utoljára a I delitti del cuoco című filmsorozatban, amelyet Magyarországon 2013 elején a magyar RTL 2 tűzte műsorára Nincs kettő séf nélkül címmel.

Nyugodjék békében!

Címkék: #bud spencer #gyász
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.