Egyéb kategória

„Büszke vagyok, hogy itt lehettem a foci Nagyszínpadán” – így nyilatkoztak a magyar focisták az Eb-ről

Egy győzelem, két döntetlen és egy vesztett meccs. Tömören ez a magyar válogatott mérlege a franciaországi Európa-bajnokságon, miután tegnap távoznunk kellett a versenyből. A mi szánk azonban nem szomorúságra, hanem pont,hogy mosolyra húzódik, főleg a fiúk nyilatkozatai után.

vous - 2016.06.27.
„Büszke vagyok, hogy itt lehettem a foci Nagyszínpadán” – így nyilatkoztak a magyar focisták az Eb-ről

Nemcsak mi gondoljuk úgy, hogy hiába a kiesés, kiemelkedő és emlékezetes teljesítménnyel indulhat ma haza a magyar labdarúgó-válogatott Franciaországból. Az idő megszépíti az emlékeket, tartja a mondás, így reméljük, a csalódottság gyorsan elillan, és utána már mindenki szívében csak az osztrákok elleni győzelem, a Cristiano Ronaldo csapata elleni teljesítményünk, vagy épp Gera Zoltán legszebb gólja marad.

Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya tisztában volt már a magyar–belga meccs előtt az erőviszonyokkal, és a fiúk teljesítménye szerinte egyértelműen fejlődött a verseny során. A m4 sportriporterének így nyilatkozott a belgákkal vívott 90 perc után:

Optimista vagyok. Azt gondolom, boldoggá tettük az embereket, visszaadtunk valamit. Az Eb-n is megmutattuk, hogy képesek vagyunk küzdeni, nemzetközi szinten is tudunk jól teljesíteni. Tovább akarunk menni ezen az úton!

Forrás:
AFP Forum

A tegnapi nap egyik legszomorúbb embere egész biztosan az első magyar gólt szerző Szalai Ádám volt. Amellett a düh és csalódottság mellett, amit az este átélt, köszönetét fejezte ki az ottani és az itthonról szurkolók felé is.

Volt három fantasztikus meccs, és fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb.

Forrás:
AFP Forum

A VOUS-lányok egyik személyes kedvence, a szemtelenül fiatal és tehetséges Nagy Ádám kitért a belgák teljesítményére is az MTI-nek. Szerinte az nem volt kérdéses, hogy az ellenfél játékosai magasabb szintet képviselnek a magyaroknál, de mégsem volt akkora a különbség köztük.

Forrás:
Facebook-MLSZ

Király Gábor több szempontból is maradandót alkotott. Hiszen a mackónadrágos rekorddöntéssel lépett az osztrákok elleni meccsen a pályára, akkor, és azóta is ő számít a legidősebb játékosnak az Eb történelmében a maga 40 évével és 86 napjával. A belgák elleni mérkőzés után elcsukló hangon így nyilatkozott a közszolgálati sporttelevízió munkatársának:

Le a kalappal a csapat előtt, a szurkolók előtt, jó érzés volt itt lenni. Büszke vagyok arra, hogy itt lehettem az Eb-n, a foci Nagyszínpadán, ennek a csapatnak a részese lehettem, egy kitűnő társasággal, kitűnő szurkolókkal, egy szenzációs országgal, ami mögöttünk állt.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek