Egyéb kategória

Hajfestés-kisokos: itt a válasz minden kérdésetekre!

Új évszak, új időszak, új ruhák és új haj: ez jellemez minket, lányokat általában nemcsak a nyár kezdetén, hanem mindig, minden időszakban. Éppen ezért fontos, hogy ti is tisztában legyetek a legfontosabb kérdésekkel, amik a hajfestéssel kapcsolatosak, hiszen ti is gyakran felteszitek ezeket!

vous - 2016.06.27.
Hajfestés-kisokos: itt a válasz minden kérdésetekre!

Ha legközelebb meglátogatjátok a fodrászt, már okosabbak lesztek hajfestés és tartós szín témában, ugyanis végre vége a találgatásoknak – a Purewow megválaszolta a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Hogyan tudjátok minimálisra csökkenteni a festés miatti hajkárosodást?

Mindenképpen érdemes olyan terméket választani, ami nem tartalmaz szulfátot. Hajmosásnál ne csak sampont, hanem kondicionálót is használjatok, így kevésbé fog kopni az új hajszínetek, sőt, nagyobb tisztító hatással bír együtt a két termék. És ezt biztos tudjátok már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha szőkék szeretnétek lenni, csak óvatosan! Fokozatosan váltsatok szőkére, különben nagyon károsítjátok majd a hajszálaitokat.

Forrás:
pexels.com

Hogyan tarthatjátok meg sokáig a szép színt?

Talán ez a legnagyobb kérdés: ha már energiát és pénzt fektetünk az új hajszínünkbe, szeretnénk, ha minél tovább tartana a hatás. Erre a legjobb megoldás egy olyan termék használata, amit direkt erre fejlesztettek ki. Szerezzetek be jó minőségű hidratáló sampont, ami majd megvédi a hajatokat a gyors fakulástól.

Van olyan szín, ami minden bőrtónushoz illik?

A szakértők szerint a szőke és a fekete minden tónus esetében jól áll, mégis rendkívül fontos, hogy tisztában legyetek azzal, milyen tónusú arcszínnel rendelkeztek. A hajatok az, amit mindennap viseltek, ezért fontos, hogy bekategorizáljátok magatokat.

Így csináljátok:

Nézzétek meg a csuklótok belső színét! Ha az eretek kék vagy lila, akkor nagy valószínűséggel hűvös tónusú bőrötök van. Ha szürke ereket láttok meleg tónussal rendelkeztek. Mindenből láttok egy kicsit? Akkor semleges tónusú bőrötök van.

Fontos, hogy mielőtt hajszínt váltotok, ezekkel mindenképp legyetek tisztában! Ha pedig a hajatok nem szeretne több festéket, ezekből a jelekből megtudhatjátok.

Ajánlott cikkek