Jó esetben külön vágódeszkát kellene tartanunk a zöldségek, húsok, pékáruk és sajtok felvágásához. De ez sajnos nem mindig kivitelezhető. Ilyenkor sincs nagy dráma, csak tudni kell, hogyan tudjuk maximálisan tisztán tartani a deszkát úgy, hogy még véletlenül se maradjon rajta baci.
Azt tudjuk jól, hogy nem szabad elmosni a deszkát – legalábbis bedobni a mosogatóba semmiképp sem, mert megvetemedhet a deszka –, inkább csak áttörölni a felületét mosogatószeres vízzel és egy kevés olajjal, ami nagyon jót tesz a fának. De ez önmagában még sajnos nagyon kevés, és így lesz a vágódeszkánk a baktériumok egyik kedvenc élőhelye. Éppen ezért olyan szerre van szükségünk, ami garantáltan megszüntet minden „oda nem illő” dolgot. Ez a csodaszer pedig nem más, mint a hidrogén-peroxid!
De hogyan alkalmazzátok? A cikk folytatásából kiderül!