szeles adrienn

Felemelő fotók: ilyen gyönyörű az élet vitiligósként

A világ lakosságának 1%-a vitiligós, ez körülbelül 50 millió embert jelent. Többször írtunk már nektek a vitiligo-jelenségről: ez egy bőrbetegség, aminek a pontos okát nem tudják megmondani az orvosok, de nagy valószínűséggel stresszhatás okozhatja. Azoknak az embereknek, akik vitiligóval élnek, a testükön depigmentált területek alakulnak ki, amelyek teljesen fehérek.

Lehet, hogy nem is tudtátok, de létezik Nemzetközi Vitiligo Nap, ezt a napot pedig emberek sokasága ünnepelte a világon, amit képek is bizonyítanak. Nézzétek csak, milyen felemelő, boldog fotókat posztoltak:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Egy magyar modell, Széles Adrienn is ezzel a bőrbetegséggel él, és nemrég megmutatta, hogyan változnak a foltjai az évek alatt. Vele készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Természetesen ő is ünnepelte a napot:

Objektum doboz

Posztjában kitér arra, hogy nagyon büszke azokra a magyarokra, akik merik vállalni a betegségüket, sőt, rendkívül boldog, hogy ezt a napot a vitiligós barátaival töltheti.

A Vitiligo Nap évente minden érintett személynek lehetőséget ad arra, hogy megünnepelje magát, hiszen semmi rejtegtenivalójuk nincs, mindenki igenis úgy gyönyörű, ahogy van!