Egyéb kategória

Ciki helyzetek: így kezeljétek a kínos pénzkérdéses szitukat

Vannak olyan helyzetek, amikre bizony nem mindig tudunk megfelelően reagálni. Utána pedig jön az önostorozás, hogy hogyan is mondhattunk ekkora hülyeséget. A pénzkérdésekkel is ez a helyzet: nagyon sokszor tudunk kínos helyzetbe kerülni a gonosz fizetőeszköz miatt.

vous - 2016.06.29.
Ciki helyzetek: így kezeljétek a kínos pénzkérdéses szitukat

Biztosan ti is átéltetek már valami ilyen szituációt: nem tudtatok kártyával fizetni a bevásárlóközpontban, a nénikétek fura anyagi kérdéseire is nehezen válaszoltok és sorolhatnánk. Mi a jó módszer ilyen helyzetekben? A Purewow segít most nekünk ebben.

A nénikétek érdeklődik a havi keresetetekről

Itt két opciótok van: megkerülhetitek a kérdést, vagy pedig egy észrevétlen, semmitmondó válasszal térhettek ki előle.

Most épp próbálunk egy mindenki számára megfelelő ajánlatot találni.

Azért kérdezed, mert adományozni szeretnél valakinek?

Objektum doboz

A nagy bankkártya-probléma

Nagyon kellemetlen az, amikor egy üzletben kártyával fizetnétek, de végül nem sikerül, mert a terminál bemondja az unalmast és nem fogadja el a kártyátokat. Nyugtázzátok azzal, hogy: „Hoppá, talán legközelebb magamnál kell tartanom némi készpénzt” – és ne érezzétek magatokat furán. Ha azt mondják, hogy limittúllépés miatt letiltották a kártyátokat, ne essetek pánikba! Jelezni tudjátok a bankotok felé, hogy szeretnétek limiten felül is használni a kártyát – amiért persze díjat kell fizetnetek.

Nem akartok beszállni egy közös ajándékba

Munkahelyen, suliban, bárhol előfordulhat az, hogy egy nagy, közös ajándékba kellene pénzt fektetnetek, de ti egyáltalán nem érzitek úgy, hogy bele kellene adnotok, hiszen az adott személy olyan távol áll tőletek, mint ide Amerika. Legyetek bátrak és utasítsátok el ezt a „lehetőséget”.

Objektum doboz

A munkatársatok tartozik nektek

Nagyon sokszor van az, hogy egyszerűbb egyben kifizetni az ebédet, mint szétosztani egymás közt a költségeket. Mondván: majd ha elment a futár, elrendezzük. Ha akkor elfelejtődik a dolog, ne féljetek felhozni a témát, esetleg küldjetek neki e-mailben egy emlékeztetőt. Ha túl bunkónak találjátok a dolgot, ne aggódjatok: a legközelebbi kajálásnál biztosan eszébe jut majd, hogy ez most az ő köre.

Ha pedig már a pénzről beszélünk, simán előfordulhat az, hogy egyszer-kétszer a hónap közepére már nem marad pénzetek. Fontos, hogy ilyenkor ne essetek kétségbe, ebben a helyzetben is vannak lehetőségeitek!

Ajánlott cikkek