egeszseg etel top10

Feladvány! Ki tudjátok találni, mi a világ 10 legegészségesebb étele?

A top 10-es lista bőven tartalmaz olyan alapanyagokat, amelyekkel – amióta az eszünket tudjuk – tisztában vagyunk, hogy mennyire egészségesek. Ilyen például a spenót, a lazac és a citrom. De hogy a csokoládé is ezen a rövid listán van – persze kis mennyiségben –, nemcsak meglepő, de óriási öröm is számunkra. 

A napokban a Plyvine Catering vendéglátóipari vállalat készített egy listát, amelyen a legegészségesebb ételek szerepelnek. Próbáljátok ki, hogy mielőtt tovább olvassátok, megpróbáljátok megtippelni, mik kerültek fel a listára. 

És akkor most lássuk, hány ponton volt igazatok!

Citrom

Egyetlen citrom több mint 100 százalékát fedezi a javasolt napi C-vitamin-mennyiségnek, amelyet be kell vinnünk a szervezetünkbe. Ez a mennyiség jót tesz a koleszterinszintnek, a csontoknak, gátolja a rákos sejtek növekedését, és gyulladáscsökkentő hatással is bír, így érdemes a reggelt egy nagy pohár citromos vízzel indítani!

Brokkoli

Egy marék brokkoli fedezi a napi K-vitamin-bevitelt, és csaknem 200 százalékát a napi ajánlott C-vitamin-mennyiségnek. Mindkettő nagyon fontos szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében.

És hogy mi a további 8 legegészségesebb étel? A cikk folytatásából kiderül!

Forrás:
pexels