Egyéb kategória

Vigyázzatok: július 7-től eltűnnek a szinkronizált Facebook-képek!

Kedvenc közösségi oldalunk, a Facebook eddig odafigyelt arra is, hogy ne veszíthessétek el egykönnyen az oldalra feltöltött képeiteket. Július 7-én viszont megszűnik az a lehetőség, hogy biztonsági mentést készíthessetek a fotóitokról. Pánikolni azért nem kell: mutatjuk, hogyan őrizzétek meg az emlékeiteket!

vous - 2016.07.01.
Vigyázzatok: július 7-től eltűnnek a szinkronizált Facebook-képek!

A Facebook az elmúlt időszakban egyre agresszívabban sarkallja a felhasználóit arra, hogy letöltsék a különböző általuk készített mobilalkalmazásokat. Például tegnap szembesültem azzal, hogy azok a felhasználók, akik valamilyen okból a mai napig nem hajlandóak Messengert használni telefonon, egész egyszerűen nem tudnak üzenetet küldeni a Facebook-profiljukról, ugyanis minden egyes alkalommal, ha a kis levél ikonra kattintanak, a Messenger letöltésére irányít át az oldal. Hasonló újítás következik be július 7-én, ugyanis ezen a napon törlődni fog az összes biztonsági mentéssel tárolt fotótok – írja a Forbes.

Hogy ez mit jelent pontosan? A telefonotokon már régóta be lehet állítani, hogy minden fotó, amit közzétesztek kedvenc közösségi oldalunkon, a telefonotok galériájában, egy kis külön mappában kapjon helyet, azzal a céllal, hogy ott mindenképp meglegyenek, ha esetleg elvesznének az online éterben. Július 7-től azonban ezek a képek automatikusan törlődnek – ezúttal ugyanis így szeretnék egy új képnézegető alkalmazás, a Moments app beszerzésére késztetni a felhasználókat.

Forrás:
Pexels

Itt jön a csavar: ha letöltitek az alkalmazást, és a határidőig ingyenesen regisztráltok rajta, a fotóitok megmaradnak. Ha ennek ellenére mégsem szeretnétek eleget tenni a Facebook kérésének, de szeretnétek továbbra is tárolni a nektek fontos emlékeket, mutatjuk, mit tegyetek meg a héten, hogy megmaradjanak a képeitek.

  • Menjetek az adatlapotokon a Fényképek mappába, és kattintsatok a Szinkronizálva telefonról mappába. / Telefonon ugyanez a mappa Szinkronizált néven fut.
  • Válogassátok ki azokat a képeket, amiket meg akartok tartani, kattintsatok a Lehetőségekre, azon belül pedig a Letöltésre. Ha mindent le szeretnétek tölteni, arra is van lehetőség, ne ijedjetek meg, ZIP fájlban fog megjelenni.
  • A kívánt képek így tárolva lesznek a számítógépeteken.

Persze, ha eddig nem éltetek a szinkronizálás lehetőségével, akkor minden cuki cica, baba és kutya biztonságban van nálatok! 

Ajánlott cikkek