Egyéb kategória

Ezért bizsereg bele a testünk, mikor érkezik egy Instagram-lájk

Mindenki ismeri azt a melengető érzést, amit annak láttán érzünk, ha egy képünket vagy bejegyzésünket sokan lájkolják, aki pedig azt állítja, hogy sosem érzett ilyet, az hazudik. Néha mindannyian posztolunk azért, hogy újra érezhessük ezt a szívmelengető bizsergést, de gondolkoztatok már valaha azon, hogy ilyenkor mi történik az agyunkban? A tudomány most erre a kérdésre is választ adott! 

vous - 2016.07.01.
Ezért bizsereg bele a testünk, mikor érkezik egy Instagram-lájk

Nem létezik olyan ember a földön, aki ne érezne elégedettséget, ha egy képe vagy bejegyzése alatt egyre szaporodnak a lájkok. Történhet ez Instagramon, Facebookon vagy akár Twitteren, ha használtok ilyet, a kielégítő érzés ugyanaz. A tudomány ezért úgy döntött, hogy megvizsgálja, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, és milyen változások mennek végbe az agyunkban.

Objektum doboz

A kutatást a Journal of Psychological Science végezte, méghozzá úgy, hogy egy csoport 13–18 éves, önként jelentkező agyhullámait figyelték, mialatt végigpörgetik az Instagram-profiljukat.

Az eredmény szinte sokkoló: a magas lájkszámok látványa ugyanazokat a örömfaktorokat indította be az önkénteseknél, mint amiket a pénz, a csoki vagy a szex szokott! Más szóval: a pszichológiai válaszunk arra, ha egy Instagram-bejegyzésünkre 100 feletti lájk érkezik, egészen hasonló ahhoz, mintha a póló nélküli Ryan Gosling fehér lovon érkezve fagyival kínálna bennünket. 

Objektum doboz

Szóval legközelebb, ha posztolnátok, gondoljatok magatokra is és térjetek vissza a menő filterekhez a siker érdekében!

Ajánlott cikkek