Egyéb kategória

„A változás érdekében szükség van néhány szabályra” – Mezei Bea már belevágott a 21 napba

Az első lépéseket a legnehezebb megtenni az életmódváltás rögös útján. Aztán a második és a harmadik lépés még nehezebb, de a tizedik és a huszadik már fel sem tűnik. A VOUS most lehetőséged ad nektek, hogy megreformáljátok az életeteket 21 nap alatt. Ugyanis ennyi idő pont elég arra, hogy az egészséges életmód az életetek részévé váljon.

vous - 2016.07.02.
„A változás érdekében szükség van néhány szabályra” – Mezei Bea már belevágott a 21 napba

Ismerjétek meg Mezei Beát. Ez a mosolygós, kedves nő az élő példája annak, hogy most kell elkezdeni. Bea már belevágott a 21 napos életmód-kihívásba. A tapasztalatait minden nap összegzi, őszintén leírja, mit érzett aznap, mi okozott neki nehézséget, vagy mi az, amit nagyon szeretett. Kövessétek a 21 nap Facebook-oldalán, éppen mi történik vele.

Mezei Bea már belevágott a 21 napba app

Névjegy

Név: Mezei Bea

Foglalkozás: coach

Életkor: 35 év

Hobbi: egészséges életmód trendek követése, programok szervezése

A 21 nap kihívása: fizikai teljesítőképesség fejlesztése, testi adottságok formálása

Mottó: „Az élet napos oldala nem a szerencsések jutalma, hanem a most lehetősége.”

Mesélj kérlek egy kicsit a munkádról és magadról! Mivel foglalkozol pontosan?

Ha összefoglaló nevet kéne találnom a hivatásomnak az lenne, hogy támogató, ugyanis coach vagyok. Különböző nehézségekkel és célokkal fordulnak hozzám emberek, amelyben támogatást, motivációt, segítséget, együttérzést, megértést kérnek. Nagyon sok olyan szegmense van a munkámnak, ahol az empátiának, motivációs készségnek és pozitív gondolkodásnak nagyon nagy szerepe van. A 21 napot egy nagyszerű küldetésnek érzem. Bárhol is tart valaki az útján, az életmódváltásban vagy a saját fejlődésében, mindig a cselekvésen van a hangsúly. Minden tevékenységben keresem a küldetés lehetőségét, amellyel jó példát mutathatok, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség erre.

Milyen szerepet játszik az életedben a sport?

Gyerekként Egerszegi Krisztina nyomdokaiba akartam lépni, sőt egy ideig az ő edzője volt az úszóedzőm és egész jól ment! Aztán tinikoromban beleszerettem a futásba. A versenyzés végigkísérte a gyerekkoromat. Felnőttként már csak hobbiként maradt része az életemnek. Időről időre sportoltam, de az edzéseim nem voltak elég rendszeresek. Azért vágok bele a 21 nap életmódváltó programba, mert szeretném, hogy újra a mindennapi életem része legyen a mozgás.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mennyire figyelsz oda az étkezésedre?

Zsíros húsokat nem eszem. Kerülöm a telített zsírsavakat. Szerintem 3 óránként muszáj enni valamit. Aztán lehet, hogy nem jól gondolom, de akkor ezt most majd megtanulom. Úton vagyok a vegetáriánus táplálkozás felé, abszolút tudatosan. Törekszem az erőszakmentességre. Vannak tanulmányok, amelyek szerint az a stressz, amit a tenyészállatok átélnek a haláluk előtt, megmarad a sejtjeikben, amit mi megeszünk… Valamint a növényi táplálkozás adja meg a hosszú élet lehetőségét. Én ebben hiszek.

Most legyél velem nagyon őszinte! Nők vagyunk, állandóan van valami bajunk a testünkkel. Te hogy vagy ezzel, van olyan porcikád, amin semmiképpen sem változtatnál?

A melleim(nevet) Senki sem szeret fogyni a cicijéből, de ha egy optimális fogyási ütem indul el a mozgás során, akkor egye fene, megbarátkozom vele.

Marion Grillparzer: Bikini - diétaprogram

Marion Grillparzer: Bikini – diétaprogram
Forrás:
Alexandra Kiadó

És van olyan, amit szeretnél megváltoztatni?

Ami változhatna, azok a derekamon lévő úszógumik. Nagyon sok korombéli nő küzd ezekkel a kis hájacskákkal. Velük jó lenne nem találkozni többet.

Hogy állsz a félelmekkel ezzel az egész változással kapcsolatban? 

Szerintem mindig a célra kell összpontosítani, nincs félelem. Annyiszor félünk nem létező dolgoktól, olyanoktól, amiket mi magunk teremtünk. Nem kell, nincs rájuk szükség. Csak a jó érzésekre koncentrálok. A félelmet ki kell cserélni cselekvésre.

Ezt mondatja veled a coach éned, és teljesen igazad van. De mit érez Bea, aki fürdés előtt a tükörbe néz?

Az ember tesz, közben megtanul küzdeni. A küzdés – ami biztos, hogy lesz a 21 nap alatt is – fejleszti a küzdő képességet és sikerélményként könyvelhetjük majd el a tetteinket. Szeretek küzdeni, szeretem, ha fáj, hiszen élek!

Mit üzensz azoknak, akik hamarosan csatlakoznak a 21 naphoz és velünk tartanak a változásban?

Most egy kicsit legyetek önzők, és gondoljatok az egészségetekre. Csak most van, ha folyton halogatjátok az első lépést, egy napon majd azt veszitek észre, hogy eljárt fölöttetek az idő és szomorúan néztek majd hátra, mennyi mindenről maradtatok le.

21 nap logó

Olvassatok Bea tapasztalatairól mindennap!

Bea az első, aki kipróbálhatja, tesztelheti, megváltozik-e 21 nap alatt az élete. „Belevágtam a 21 napba. Mindennap megosztom veletek a tapasztalataimat a 21 nap Facebook-oldalán. Az első nap nagyon fontos. Ez a hátralévő új életem első ünnepnapja.”

A részletekért kövessétek a 21 nap Facebook-oldalát és Instagramon is kövessétek be a 21 napot!

Ajánlott cikkek