Egyéb kategória

Váljatok azzá a nővé, akik mindig is lenni akartatok!

Mosollyal az arcotokon ébredni, dúdolva bepördülni a fürdőszobába. Egy frissítő zuhany, végre jól sikerül a tusvonal. A szekrényből az első ruhát kikapni, felvenni, és – ami a legfontosabb – az indulás előtti utolsó ellenőrzés a tükörben. A látvány büszkeséggel tölt el. Ilyennek kéne lennie egy átlagos reggelnek. Mi van ehelyett?

vous - 2016.07.05.
Váljatok azzá a nővé, akik mindig is lenni akartatok!

A harmadik szundi után duzzogva ébredünk, mintha a nap tehetne arról, hogy ma is menni kell. A zuhany mondjuk azért jólesik, a tusvonallal már kicsit nehezebb a dolgunk, viszont az igazi tragédia mindig a ruhásszekrény előtt történik. Olyan 3-4 átöltözés jut egy átlagos reggelre, hogy végül aztán rajtunk landoljon valami, ami kellően takar és egy tornacipő, ami legalább kényelmes. Indulás!

Forrás:
istock

Már összehasonlítani is lehangoló a két reggelt. De minden problémára van megoldás. Ha meg akarjuk változtatni a stílusunkat, lépésről lépésre könnyedén átalakíthatjuk. Ha nem tetszik, akit a tükörben látunk, változtatni kell. A 21 nap pontosan azért van, hogy az első lépéseket megtegyétek, és ami a legjobb: ennyi idő elengedő ahhoz, hogy új szokásokat alakítsatok ki.

A munkánk, a tanulmányaink vagy a gyerek mellett nem tudunk annyit törődni magunkkal, mint azok, akikre néha irigykedünk. Ezért olyan programra van szükségünk, amit minden egyes napon követni tudunk anélkül, hogy tehernek éreznénk. Ez pedig az életmódváltás, amely nem egynyári bikinialakot ígér, hanem sokkal többet:

egy elégedett, boldog és magabiztos nőt.

Egynyári bikinimodellé válni pont olyan, mint gyerekszínésznek lenni. Amikor kicsik és cukik csak úgy dőlnek a felkérések, rajongás és imádat veszi őket körül. Felnőve viszont már nem olyanok, akkor már nem emlékszik rájuk senki. Na, ezt ne akarjátok!

Forrás:
istock

Az önsanyargató divatdiétákkal, koplalással, vagy más, sokat ígérő módszerekkel talán el lehet érni a bombaformát viszonylag rövid idő alatt. Lehet, hogy lesznek elismerő pillantások a strandon, flörtök, kacsintások és bókok. De amikor a nyár véget ér, nincs az a nő, aki tartja magát.

Carlo Gondini: Nyaralás-trilógia

Carlo Gondini: Nyaralás-trilógia
Forrás:
Alexandra Kiadó

Mire van szükségetek?

Olyan megoldásra, amely egy egész életen át fenntartható, és mostantól a végtelenségig minden egyes nap örömöt okoz. Ez pedig egy valódi életmódváltás.

Meg kell változtatni a táplálkozási szokásainkat. A jelenlegi tanulmányok a napi ötszöri étkezést ajánlják. Adjatok időt magatoknak, nyilván nem fog ez menni egyik napról másikra. Először is utána kell nézni, hogy optimális esetben milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetnek, sőt, melyikre miért. Legyen a megfelelő folyadékbevitel is alapvető elvárás önmagatokkal szemben. Nincs szükség apró csalásokra sem: a mesterségesen előállított édességekre nincs szüksége a szervezetnek.

A táplálkozás megváltoztatásával együtt rá kell szoknotok a rendszeres mozgásra is. Olyan edzésformát kell találnotok, amely hosszú távon fenntartható, ilyen a kerékpározás, az úszás, a futás vagy a torna. Eleinte megterhelő és fárasztó lesz, fel akarjátok majd adni, azonban 2-3 hét elteltével nem jelent problémát a mindennapos mozgás.

A döntésetek után elszántságra és kitartásra van szükség. 21 nap során olyan változást érhettek el, amire nem gondoltatok volna soha, néhány hónap múlva büszkék lesztek, hogy elkezdtétek, aztán pedig olyan lesz, mintha mindig is így éltetek volna.

És így váltok majd azzá a nővé, akik mindig is lenni akartatok.

Ajánlott cikkek