Egyéb kategória

Szőrén, szálán – Lehull a lepel a szőrtelenítés mítoszairól

 A tökéletes megjelenéshez elengedhetetlen a tükörsima láb és hónalj. De hogy is kell igazán helyesen szőrteleníteni? Íme, néhány mítosz és tévhit az örökké mumusnak számító szőrről.

vous - 2016.07.05.
Szőrén, szálán – Lehull a lepel a szőrtelenítés mítoszairól

Évtizedek óta foglalkoztatja a nőket a szőr és szőrtelenítés kérdése. Egyesek a borotvára, mások a gyantára esküsznek, egyben viszont mindenki egyetért: a legfőbb cél a teljes ápoltság és simaság. Ehhez azonban néhány tévhitet mindenképpen el kell oszlatni szőrtelenítés témakörben.

1. tévhit: Zuhanyzás közben a legjobb borotválkozni

Hatalmas tévedés! Bár valóban a legegyszerűbb egy gyors zuhany közben borotvát rántani, sokkal szebb lesz az eredmény, ha inkább egy 10-15 perces tusolás vagy fürdés után álltok neki a műveletnek. Ugyanis ennyi idő alatt puhulnak fel annyira a szőrszálak, hogy a lehető legszebbre tudjátok borotválni a kívánt testrészt.

2. tévhit: A borotválás erősíti a szőrszálakat

Valószínűleg ti is gyakran hallottátok ezt a legendát. Szerencsére kiderült, hogy nem igaz, és nem lesz erősebb tőle a szőr, csupán annyi a hátránya a gyantázáshoz képest, hogy hamarabb nő vissza, és élesebb lesz a szőrszálak vége. Ezért érezzük „szúrósabbnak”, amit erősebbnek titulálnak sokan a puhább végű gyantázotthoz képest.

Forrás:
iStock

Szeretnétek tudni a további téves hiedelmeket a szőrtelenítésről? Akkor kattintsatok IDE a cikk folytatásához!

Vous JOY

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek