Egyéb kategória

Nyaralás alatt főzni? IGEN! – Könnyű és isteni receptek, amikért hálás lesz a család

A nyaralás kikapcsolódás, feltöltődés és utazás. Akár repülőre ülünk, hogy egy tengerparti apartmanban pihenjünk, akár autóval robogunk egy vízparti nyaraló felé, vagy vitorláson töltjük az év legszebb, legpihenősebb napjait, az biztos, hogy nem a megszokott tűzhelyünk és edényeink állnak majd rendelkezésre, így érdemes felkészülni néhány finom, de könnyen elkészíthető recepttel.

vous - 2021.07.20.
Nyaralás alatt főzni? IGEN! – Könnyű és isteni receptek, amikért hálás lesz a család
Halételek

Halételek
Forrás:
Alexandra Kiadó

A legideálisabb, ha időnként be tudunk ülni egy étterembe, ki tudunk próbálni egy kis helyi bisztrót – ez a kényeztetés is hozzátartozik a nyaraláshoz –, de sokszor egyszerűbb a szálláson összedobni valami könnyű finomságot.

Ha vízparton, kertes helyen pihenünk, a legjobb megoldás a bográcsozás, a grillezés vagy a tárcsán sütés. Egy kis krumpli és hús könnyen átváltoztatható egy tartalmas és isteni brassóivá tárcsán sütve, bográcsban egy jó gulyás vagy pörkölt lehet belőle, de bográcsos lecsóhoz sincs szükség túl sokféle alapanyagra. A grillezésnél pedig nincs is egyszerűbb dolog: a bepácolt húsok mellett alufóliába csavart krumpli, kukorica is süthető, akár a parázsban, akár a rácson, de természetesen mindenféle zöldség is kerülhet a hús mellé.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek