nap táj

Ezért szokjatok rá a korán kelésre nyáron!

Bár az életvitelem elég kaotikus, és gyakran a két véglet között lavírozok, azaz hol éjjeli bagoly vagyok, hol korán kelő, jobban szeretem, ha a koránkelős fázisban élek. Elárulom, miért!

Persze megvan a szépsége a bagolyságnak is: a csend, a szunnyadó város, az éjszaka magánya, a szuszogó emberek körülöttetek, és annak a varázsa, hogy ők alszanak, és ti még mindig ügyködtök valamin. DE azért a hajnalok hangulatát sem adnám semmi pénzért! Lássuk a miérteket, haladjunk pontonként! 

Ki korán kel, aranyat lel

Nagyon utáltam ezt a mondatot, főleg apukám szájából gyerekként, mert a franc sem akart felkelni azért, hogy bemenjen iskolába, de hát akkor még nem sok választásom volt. Az egyetemet már csak azért is imádtam, mert ott nem osztogattak megrovót, ha nem jártatok be. Mindezt félretéve korán kelni azért olyan jó, mert sokkal tovább tart a napotok, plusz elképesztően jó érzés, hogy mire a többség lézengeni kezd, ti már egy csomó mindent csináltatok!

A kihalt, csendes város látványa

Egyszer hajnali hatra volt találkozóm a Móriczon, és az odavezető utat kapucsínóval a kezemben tettem meg. A hangulat nagyon adta, a kávé ízei összeértek a gondolataimmal, és a kihalt, kisimult arcú Budapest látványa üdítő volt az általános hangyaboly látványához képest. A hajnal a legjobb időpont arra, hogy megéljétek a jelen pillanatot.

lány boldog

Próbáljátok ki a mindfulness technikát!

Előfordult már veletek, hogy úgy éreztétek, peregnek a napok, az események, de mintha csak elszállnának mellettetek anélkül, hogy igazán részt vennétek bennük? Nos, nem vagytok egyedül, az emberiség nagy része, különösen az örökké elfoglalt és tevékeny nyugati kultúra nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gondolataitok mindenhol máshol legyenek, csak ne a jelen pillanatban.

A gyógymód csak 10 perc, és a hogyanját Luca elárulja nektek itt.

Legjobb időpont a tervezésre

Ilyenkor ugyanis rádöbbentek arra, hogy rengeteg dolgot tudtok belesűríteni a napotokba, nem úgy, mint akkor, amikor 10 és dél tájban sikerül éber állapotba ráznotok magatokat. Végre nincs rajtatok nyomás, és mindenre tudtok időt szánni.

Az igazán finom falatok most várnak

Kora reggel sülnek a legfinomabb péksütik, és ilyenkor még minden eladó kisimult arccal, kedvesen vár benneteket. Az illatozó, roppanó, meleg croissant a fogatok között pedig olyan, mint egy falat álom.

Megtehetitek, hogy visszaalszotok

Hát van ennél nagyobb luxus, mint felkelni, bágyadtan megkávézni, kibámészkodni magatokat az ablakon, majd visszabújni az ágyatokba egy órára szundizni, mert még belefér? OMG! Még a gondolattól is elalélok!