Egyéb kategória

Három mézes házi kence, ami szuperpuhává varázsolja a bőrötöket

A méz nemcsak finom és egészséges, de a szépségápolásban is nagyon hasznos. Nagyszerű vitaminforrás, hiszen A-, B-, C- és E-vitamint is tartalmaz, melyeknek köszönhetően regeneráló hatással bír, így a fáradt arcbőrt is hamar frissebbé, fiatalosabbá varázsolja. Élénkít, ám emellett nyugtatja is a bőrt, és antibakteriális hatása miatt nagyszerű fegyver a mitesszerek és a pattanások ellen. Egy igazi csodaszer, amit most én is kipróbáltam!

vous - 2016.07.10.
Három mézes házi kence, ami szuperpuhává varázsolja a bőrötöket
A stílus királynői

A stílus királynői
Forrás:
Alexandra Kiadó

Csajoskodtunk egy kicsit a VOUS szerkesztőségében, és kipróbáltam három mézes házi kencét, amiket nektek is csak ajánlani tudok. Bevallom, egy kicsit kételkedtem abban, hogy bármi változást érzek majd, de a méz tényleg jó hatással volt a bőrömre. A legjobb tapasztalatom az volt, hogy bármivel kevertük össze a mézet, az mindig extraselymessé és puhává varázsolta a bőrömet.

Kipróbáltam egy mézes ajakradírt, egy mézes arcpakolást és egy mézes kézpakolást is, amikben az a legjobb, hogy nem kerülnek egy vagyonba, mégis olyan csodát művelnek, mint a legdrágább luxuskrémek – ráadásul pár perc alatt el tudjátok őket készíteni, és csak 3-4 alapanyagra van hozzá szükségetek.

Mézes-cukros ajakradír – cserepes, kiszáradt ajkakra

Mire van hozzá szükségetek?

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogyan készül?

Csak keverjétek össze a cukrot, az olívaolajat és a mézet, majd kenjétek fel – az előtte alaposan megtisztított – ajkaitokra, aztán radírozzátok át vele a szátokat. Pár perc után már le is nyalhatjátok moshatjátok, a hatását pedig azonnal érezni fogjátok.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Mézes-joghurtos arcpakolás aloe verával – tápláló pakolás a ragyogó bőrért

Mi kell hozzá?

  • 2-3 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál joghurt
  • pár csepp aloe vera zselé

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogyan készül?

Keverjétek össze a mézet a joghurttal, majd csepegtessetek bele egy kis aloe vera zselét, amit a növény leveléből nyerhettek ki. Kenjétek fel az egyveleget a megtisztított arcbőrre, majd hagyjátok hatni legalább 20 percig. Ezt követően töröljétek, majd mossátok le az arcotokról. Megjegyzem: nekem ez nagyon bejött, amint lemostam a pakolást, szuperpuha lett a bőröm.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha hiányzik valamelyik hozzávalótok, próbáljátok ki Takács Nóra éltető mézpakolását, amihez mindössze két dolog szükséges!

Objektum doboz

Mézes-uborkás kézpakolás – egy kis extra hidratálás a pihe-puha kezekért

Mi kell hozzá?

  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál uborkalé
  • 1/2 evőkanál olívaolaj

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogyan készül?

Passzírozzátok ki az uborka levét, majd egy evőkanálnyi uborkalével keverjétek össze a mézet és az olívaolajat. Ha kész, alaposan masszírozzátok be vele a kezeteket, hagyjátok hatni 10 percig, majd langyos vízzel mossátok le. Ugye, hogy jobb, mint egy kézkrém!?

Forrás:
istock
Három mézes házikence, ami szuperpuhává varázsolja a bőrötöket

VOUS-tipp: használjatok illóolajakat a házi kencékhez!

Az illóolajok nemcsak isteni illatot adnak a házi készítésű bőrradíroknak, maszkoknak, de jó hatással vannak a bőrötökre, az egészségetekre, és a lelki békéteket is segítenek helyreállítani. Most abban segítünk, melyik illóolaj milyen hatással van rátok:

  • Ylang-ylang olaj: csökkenti a depressziót, oldja a stresszt, kellemes közérzetet és nyugodtságot biztosít.
  • Kamillaolaj: csökkenti a ráncokat, valamint bőrproblémák, pattanások, égési sebek és az ekcéma enyhítésére is használják.
  • Levendulaolaj: tökéletes horzsolásokra, napozás utáni leégésre, illetve a pattanásokat és az egyéb bőrgyulladások tüneteit is enyhíti, valamint remekül oldja a stresszt.
  • Teafaolaj: a legjobb fegyver a pattanások ellen.
  • Citromfűolaj: fertőtlenítő, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Ha tehát egy kis nyári felfrissülésre vágyik a bőrötök, nyugodtan hívjátok segítségül a mézet! Fillérekből elkészíthetitek ezeket a pakolásokat és a bőrradírt, ráadásul, ha nem egyedül, hanem a barátnőitekkel együtt keveritek ki a kencéket, akkor – akárcsak nálunk, a szerkesztőségben – csajos program kerekedhet belőle!

Ajánlott cikkek