nyár strand nyaralás láb

Egyszerű trükkök, hogy megússzátok a vakáció utáni depressziót!

Vakációzni mindig jó, hazajönni már kevésbé. Újra mosni kell, már nincs elfogadható okunk arra, ha nem vesszük fel a telefont, és ha a laptopunkra nézünk, egy halom megválaszolatlan e-mail néz vissza ránk. Érthető hát, ha egy nyaralás után sokan depresszióba esnek, de ha inkább elkerülnétek ezt a fázist, mutatjuk, mit tegyetek!

1. Készüljetek előre, mielőtt nyaralni indulnátok!

Nagyon fontos, hogy milyen látvány fogad bennünket, miután hazaértünk a több napig tartó tökéletesség szigetéről. Ha mindenfelé csak szétdobált cuccokat láttok, a hűtőben pedig megrohadt minden, sokkal nehezebb lesz visszaállni hétköznap módba, ugyanis idegeskedni fogtok amiatt, hogy mennyi teendő van a ház körül. Mielőtt elindultok, takarítsatok ki, vagy ha ahhoz nincs energiátok, legalább mosogassatok el, és tegyetek egy kis rendet, hogy egy kedves, rendezett otthonra leljetek, mikor visszaérkeztek.

2. Rövidítsétek meg a következő hetet!

Ne gyertek haza szombaton vagy vasárnap, pénteken pedig eszetekbe se jusson! Ha előre gondoltok arra, milyen rosszul fogjátok magatokat érezni, mikor majd újra be kell kullogni a munkahelyetekre, úgy foglaljátok a nyaralást, hogy a visszaérkezés hétfőre vagy keddre essen, így felvidíthat a gondolat, hogy egyből kevesebbet kell majd dolgozni.

Forrás:
Pexels

3. Adjatok magatoknak plusz egy napot az alkalmazkodásra!

Ha a munkátok megengedi, nyaralás után iktassatok be még egy plusznapot, hogy lélekben is visszatérhessetek a mindennapi teendőkhöz. Így lesz időtök mosni, teregetni, megtölteni a hűtőt. Úgy pedig sokkal jobb érzés egy vakáció után bemenni dolgozni, hogy tudjátok, az otthoni teendőket már kipipálhatjátok.

4. Tervezzétek el a következő nyaralást!

Ha érzitek, hogy mindezek ellenére is kezdtek belesüppedni a nyaralás utáni depresszióba, akkor érdemes hamarosan eltervezni a következőt, így tudni fogjátok, mi vár még rátok a nyáron, és lesz mire lélekben készülni.

5. Még hazafelé rendezzétek el a nyaraláson készült fotókat!

Használjátok fel a hazautat arra, hogy rendbe szedjétek a nyaraláson készült fotókat, így ha már otthon vagytok, és nem akarjátok elsírni magatokat azon, hogy nemrég még mennyire jól éreztétek magatokat, rájuk sem kell néznetek.