Intim

Menzesz alatt strandolni? Szabad is meg nem is

Június, július, augusztus. Mi a közös ebben a három hónapban? A strandolás. Na és még mi? A menstruáció. Mit gondoltok, megfér a kettő egyszerre, vagy épp kizárja az egyik a másikat? Eláruljuk!

vous - 2016.07.13.
Menzesz alatt strandolni? Szabad is meg nem is

Rögtön az elején tisztázzuk, mi nem szeretnénk nektek megmondani, hogy menjetek vagy ne a menstruációtok alatt nyilvános fürdővízbe! Inkább igyekszünk átvenni, mi szól e mellett és ellene, aztán pedig a döntés a ti kezetekben lesz!

Forrás:
Pexels

Óvatosságra intünk titeket az elkapható hüvelyi fertőzések miatt. Azt ugye már tudjátok, hogy mire kell felkészülnötök a különböző fürdőhelyeket illetően? Nos, a kórokozók, melyek szinte mindegyik vízben megtalálhatók, a ciklus idején fokozott kockázati tényezőknek számítanak. Menzesz esetén ugyanis már maga a vér kitűnő táptalajként szolgál a baktériumok megtelepedéséhez, valamint ebben az időszakban a méhünk úgymond nyitott állapotban van, ezáltal zöld jelzést adva a fertőzéseknek.

palacsinta desszert étel

Óriáspalacsinta helyett piknikkosár

Csomagoljatok elemózsiát tudatosan a hűtőtáskátokba, ugyanis egy jól összeállított étrenddel a menstruációs panaszaitokat is enyhíthetitek. Fontos, hogy többször étkezzetek, és csak kis adagokat! A sült krumplit, a hamburgert és a kávét felejtsétek el, egyetek inkább rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és más egyéb finomságot!

Reméljük, azért nem vettük el a kedveteket a lubickolástól! Most abban segítünk, hogy mire érdemes odafigyelnetek, ha nem tudtok ellenállni a víznek:

  • Sötét színű fürdőruhát vigyetek magatokkal!
  • Csak tampon használatával pancsoljatok!
  • Az átlagosnál sűrűbben váltsátok a tamponotokat!
  • Ha kijöttetek a vízből, és kifekszetek napozni, vagy esztek valamit, először mindig cseréljetek tampont!
szex pár szeretkezés

És szexelni? Azt szabad menzesz alatt?

Minden nő másként vélekedik arról, szabad-e szexelni menstruáció alatt. Vannak, akik viszolyognak tőle, mert egészségtelennek gondolják, és vannak, akik teljesen természetes dologként tekintenek rá. Nos, a nagy kérdést mi – egész pontosan Szandi – egyenesen egy nőgyógyásznak tettük fel, aki az igazság kiderítése mellett bizonyos tévhiteket is megcáfolt, itt.

Ajánlott cikkek