Egyéb kategória

Terrortámadás Nizzában: kamion hajtott a tömegbe, legalább 80-an meghaltak

Borzasztó terrortámadás történt Franciországban, Nizzában. A francia nemzeti ünnep alkalmával tartott tüzijátékot néző tömegbe hajtott egy kamionos.

vous - 2016.07.15.
Terrortámadás Nizzában: kamion hajtott a tömegbe, legalább 80-an meghaltak

Legalább 80-an meghaltak és mintegy 200-an megsérültek a nizzai tengerparton csütörtök este, amikor egy kamion 80 km-es sebességgel, körülbelül 2 km-en át, a tűzijátékot néző tömegbe hajtott. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud. A kamion vezetőjével a rendőrök tűzharcba keveredtek, majd lelőtték -írja a HVG.

A kamion egyes hírek szerint cikkcakkban haladt, hogy még több embert elüssön, eközben pedig tüzet is nyitottak az emberekre. Szakértők szerint ez a dzsihádisták egyik módszere.

A francia hatóság egyértelműen terrorcselekményként kezeli a történteket, a  teherautóban sajtóértesülések szerint jelentős mennyiségű fegyvert, illetve gránátokat  is találtak. Nyomozás indult, az esetleges bűntársak után.

Objektum doboz

Az még hátborzongatóbb, hogy Franciaországban július 26-án akarták feloldani a 2015 november 13-ai merénylet óta tartó szükségállapotot.

Ajánlott cikkek