Egyéb kategória

7 gyakori kommunikációs hiba, ami miatt kevésbé fognak kedvelni

Abban, hogy a külvilág hogy ítél meg benneteket, kulcsszerepet játszik a kommunikáció. Gondoljatok bele: ha sosem szólalnátok meg, csak a viselkedésetek, no meg a külsőtök maradna. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kövessetek el olyan gyakori kommunikációs hibákat, amik esetleg rossz fényt vethetnek rátok!

vous - 2016.07.16.
7 gyakori kommunikációs hiba, ami miatt kevésbé fognak kedvelni

Akár hiszitek, akár nem, a mindennapi kommunikáció nagyobb hatással van rátok, mint gondolnátok. Például arról már írtunk nektek, hogy mit árul el rólatok a nevetésetek, és arról is, hogyan befolyásoljuk egymást a hangszínünkkel. A beszédünk a személyiségünk tükre, éppen ezért fontos odafigyelni arra, hogy elkövetjük-e az alábbi gyakori hibákat, ugyanis ha igen, bizony előfordulhat, hogy kevésbé leszünk szimpatikusak környezetünk számára.

1. Ne legyetek pletykafészkek

Ha azzal töltitek a szabadidőtöket, hogy másokról gyűjtötök be pletykákat, majd továbbítjátok az infókat másnak, akkor nemcsak rossz hírnevet szerezhettek magatoknak, hanem veletek szemben is sokkal előítéletesebbek és kegyetlenebbek lesznek mások. Ráadásul tudni fogják, hogy előttetek nem vallhatnak meg őszintén semmit, mert két perc múlva már a fél világ rajtuk fog röhögni. A „pletykás” jelző mindig is negatív volt, ez pedig egyáltalán nem véletlen. Ha pozitív képet akartok kialakítani magatokról, ne kerüljetek vele összefüggésbe!

Forrás:
Pexels

 2. Ne ítélkezzetek állandóan

Ha olyan embernek ismernek meg benneteket, akik mindenből, amit hallanak, egyből végső következtetést vonnak le, bizony nem ti lesztek azok, akikkel legnagyobb problémáit megosztják. Ugyanis úgy fogják érezni, hogy a hátuk mögött velük is hasonlóan tesztek. Akkor is, ha nagyon határozott véleményetek van a körülöttetek zajló eseményekről, fontos nyitottnak maradnotok, legalábbis akkor, ha nem akartok mindenből kimaradni.

3. Örökös pesszimizmus

A pesszimista emberekkel az a baj, hogy általában a környezetüket is magukkal rántják – egy idő után pedig nem marad meg senki a környezetükben, és ez egyáltalán nem véletlen. Senki sem szeret olyan ember közelében lenni, aki mindenben csak a rosszat látja, ha viszont pozitívan állunk a dolgokhoz, egyből bevonzzuk mások társaságát!

4. Ne panaszkodjatok állandóan

A panaszkodás hasonló az előbbi ponthoz. Senki sem szereti azt hallgatni órákon át, hogy milyen rossz napunk volt, és hogy még a buszvezető is becsukta előttünk az ajtót, szóval most már biztos, hogy összeesküdött ellenünk a világ. Legközelebb, ha beindulna a panaszgép, gondoljatok arra, hogy mindenkinek vannak problémái, és ha ők megtisztelnek azzal, hogy nem zúdítják a nyakunkba, akkor ti se tegyétek. Nektek is jobb, ha nem csak a negatívumokra koncentráltok.

Forrás:
Facebook

5. Ne legyetek a kifogások mesterei

Azokat az embereket, akik folyton mentegetőznek vagy kifogást keresnek, nagyon nehéz elviselni. Azt már jobban szeretjük, ha valaki beismeri, hogy hibázott, mert tudjuk, hogy ahhoz bátorság és alázat kell. Ám ha erre nem vagyunk képesek, még mindig jobb, ha hallgatunk, mintha órákon át mondjuk a másiknak, hogy miért alakult úgy, ahogy. Ráadásul ez az egyik legfeleslegesebb időtöltés a világon: úgysem érdekli őket.

6. Ne túlozzatok

Ha valaki rengeteget túloz, az tulajdonképpen már hazugság. Ha pedig kiderül rólatok, hogy nem vetitek meg a hazugságokat, lehet, hogy nem sokat akarnak majd veletek beszélgetni, mert úgy gondolják, ha egy jó történetre vágynak, inkább megnéznek egy filmet. 

7. Tűrjétek az ellentmondást!

Vannak azok az emberek, akiknek mindig igazuk van, akkor is, ha nincs. Ezeknek az embereknek egy idő után már nem kérik ki a véleményét, és sosem vitatkoznak velük, inkább rájuk hagyják, ugyanis nem akarják végighallgatni az "én megmondtam" parádét, ami minden beszélgetés végén elhangzik, ha kell, ha nem. A tényeket még ki lehet deríteni, de ha véleményekről van szó, hagyjatok teret másoknak is!  

Ajánlott cikkek