Otthon

Így tisztítsátok meg pofonegyszerűen a lefolyótokat!

A mosogató nem csak akkor a rémálunk, mikor csordultig tele van mosatlannal, az is borzasztó, mikor bűzlik a lefolyó nyílása, vagy épp akadozva folyik le a víz. Lépjetek fel időben a csatornagondok ellen, és a vízszerelő tarifáját inkább költsétek magatokra!

vous - 2022.01.03.
Így tisztítsátok meg pofonegyszerűen a lefolyótokat!

A tusolóban lerakódik a kihullott hajunk, a kézmosóban a fogkrém, a mosogatóban pedig a zsírok és az ételmaradékok. Ha ezeket nem kezelitek időben, könnyen bebüdösödhet a lakásotok légtere, mi több, a lefolyó el is záródhat. De legyetek profi háziasszonyok, akik nemcsak mosatlant, hanem csatornát is tudnak tisztítani!

Forrás:
Pexels

Ecet

Az ecet egy nélkülözhetetlen kellék a tisztítószerek között. Persze hasznos a főzésben, de hatalmas segítség a koszos tornacipők suvickolásánál, a törölköző puhításánál vagy a sütő pucolásánál. Most ugyancsak segíteni fog, ráadásul nemcsak önmagában használhatjátok, hanem a másik csodaszerrel, a szódabikarbónával párosítva is, de ne szaladjunk ennyire előre!

Így használjátok:

Öntsetek 250 milliliter ecetet egyenesen a lefolyóba, majd fél óráig hagyjátok hatni. Addig mondjuk, jöhet pár NORIE-videó vagy a kedvenc sorozatotok aktuális része. Ja, ha nem bírjátok a szagát, érdemes kinyitnotok az ablakot, mielőtt a kanapéra huppantok. Amint letelt a 30 perc, először forró, majd hideg vízzel alaposan mossátok át a csövet.

Forrás:
Pixabay

Szódabikarbóna

Az előbb már lelőttük a poént, miszerint a szódabikarbónára ismét szükségetek lesz. Mi lassan már nem is értjük, miért kell ennyi mesterségesen előállított takarítószer, ha ez az egyszerű és olcsó termék is a világon van.

Hiszen:

Most így használjátok:

Mérjetek ki fél bögre szódabikarbónát, melyet közvetlenül beleöntötök a nyílásba, és erre mehet is egy bögrényi ecet. A kettejük reakciója habzásban mutatkozik majd meg, amint ez lecsillapszik, kell még a kotyvalékra három bögre forró víz. Az utolsó lépésként pedig ismét jöhet a hideg víz, a cső épségének érdekében.

Forrás:
Pixabay

Citromlé

Facsarjátok ki néhány citromnak a levét, és locsoljátok a csatornába. Egy egész órán át hagyjátok hatni, csak azután érje folyóvíz a lefolyót.

Forrás:
Pixabay

Ha nincs citromotok, helyettesíthetitek 125 milliliternyi citrompótlóval.

Kóla

Ez a fekete nedű sokatok nagy ellensége, ám pont vannak olyanok – mint nálunk Emcsi –, akik képtelenek megválni tőle. Ne zárjátok ki teljesen az életetekből, mert ha nektek nem is, előfordulhat, hogy a lefolyóitoknak hatalmas szüksége lesz rá.

Így használjátok:

Ha még találtok belőle 2 literes kiszerelésben, akkor azt válasszátok, de megteszi az 1,75 literes verzió is. Folyamatosan töltsétek bele a lefolyóba, amikor nagyon habzik, picit várjatok, majd csináljátok tovább addig, míg ki nem ürül a flakon. Talán rossz hír, hogy jó lenne a kólát egy éjszakán át pihenni hagyni ezen a helyen. Amennyiben ez esélytelen, legalább 1-2 órát hadd kapjon ez a módszer. Amint letelt az idő, most is jöhet a forró, aztán a hideg vizes öblítés.

Forrás:
AFP Forum

Egyszerűbb, mint hittétek, ugye?

Ajánlott cikkek