Egyéb kategória

Jó tanácsok nehéz napokra, amikor nem találjátok a helyeteket

Vannak napok, amikor egyszerűen bármit csináltok, semmi sem jó. Arról az érzésről beszélek, amikor még a kedvenc kávétok sem nyugtat meg benneteket, és reggel úgy keltek, mintha elvesztettetek volna valamit, de nem bírtok rájönni, hogy mit. Egyszerűen nem vagytok a helyeteken. Se a suliban, se a munkahelyen, se az ágyatok szélén. 

vous - 2016.07.17.
Jó tanácsok nehéz napokra, amikor nem találjátok a helyeteket

Elég áldatlan és kínzó állapot ez, és gyakran a legváratlanabb helyzetekben tör rátok, gyakran olyankor, mikor úgy tűnik, minden rendben van. Pedig valójában nincs, és ezt próbálja jelezni a testetek és a tudatalattitok is. Megpróbálok pár hasznos tippet adni nektek, ami nekem is segített annak idején.

Változtassatok valamin hirtelen!

Gyakran az a baj, hogy már rég nem mozdultatok ki a komfortzónátokból, és emiatt haszontalannak érzitek magatokat. Vágjatok bele valami újba. Lehet ez kezdésnek akár az, hogy kipróbáltok egy új sportot, mondjuk a pilatest, indultok az IRONGIRL-ön, vagy vesztek egy csokornyi virágot az asztalotokra, pedig nem szoktatok. Bármi lehet, ami új és szokatlan, és kiránt az egy helyben toporgásból. Ha ezen túl vagytok, akkor jöhet a magasabb szint.

Kérdezzétek meg magatoktól, mit szeretnétek

Néha nem is olyan könnyű válaszolni erre a kérdésre, mert ehhez nagyon mélyre kell nézni önmagatokba, és olyan válaszokat előhúzni, amelyeket magatoknak sem mertek bevallani. Azért olyan fontos ezeket a válaszokat megtalálni, mert így indulhattok el azon az úton, hogy oda kerüljetek, ahol jól érzitek magatokat. Szóval, milyen titkos vágyatok van? Hol látjátok magatokat egy év múlva? 

Forrás:
pexels

Mi tart vissza?

Jó, ha tudjátok, mert csak így lehet megkerülni és legyőzni az akadályokat. Néha olyan banális dolgok tartanak vissza, mint a kényelem, mások véleménye, félelem a változástól. Mérlegeljetek, képzeljétek el, hogyan éreznétek magatokat akkor, és gondoljátok át, mit vagytok hajlandóak megtenni ezért, és milyen eszközökkel érhetitek el azokat.

Készítsetek ütemtervet!

Heti és havi célokat tűzzetek ki magatok elé. Legyetek aprólékosak, következetesek, és tartsátok be a megírt tervet. Ne féljetek nagyobb célokat kitűzni, ha kevesebbet értek el belőle, de haladtok, az is valami, az már azt jelenti, hogy rajta vagytok az úton, és hamarosan megérkeztek a célhoz.

Bár azt ugye tudtjátok, hogy utána hamarosan útnak indultok majd megint?

Ajánlott cikkek