Egyéb kategória

„Még mindig van bennem némi csalódottság” – Lovrencsics Gergő Eb-t értékelt

A magyar válogatott tagjai lassan egy hónapja hazatértek a franciaországi Európa-bajnokságról. A ferihegyi repülőtéren már hallottuk a legszebb gólt lövő Gera Zoltán és a szürke mackónadrágos Király Gábor értékelését. Most pedig következzennek a nemrég Lengyelországból hazaigazolt Lovrencsics Gergő szavai.

vous - 2016.07.21.
„Még mindig van bennem némi csalódottság” – Lovrencsics Gergő Eb-t értékelt

A héten megérkezett Magyarországra is az egyik ismert sportmárka, az Adidas legújabb termékcsaládja. A Speed of Light széria a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság óta a legfrissebb kollekció, rögtön három pár újdonsággal. A bemutatóval egybekötött sajtótájékozatón nemcsak mi, hanem a magyar válogatott egyik tagja, Lovrencsics Gergő is megjelent, és természetesen megosztatta velünk emlékeit a csapat Eb-szerepléséről.

Lovrencsics Gergő

Lovrencsics Gergő
Forrás:
AFP Forum

Gergő az általános értékelésnél kezdte, majd végighaladt az összes mérkőzésükön, miközben nehezen találta a szavakat. A mondanivalójában egyszerre volt jelen az öröm és a szomorúság, hiszen:

Tisztesen helytálltunk egy olyan eseményen, amilyenen már nagyon rég szerepeltünk. Azonban még mindig van bennem némi csalódottság az utolsó, belgák elleni vereség miatt.

A csatár Eb-szereplése nem indult zökkenőmentesen, ugyanis az osztrákok elleni megmérettetés előtt sérülést szenvedett, így kimaradt az akkori kezdőkből. Ennek ellenére még ebben a helyzetben is mosolyra húzta a száját.

Az ausztriai fiúk kicsit lebecsültek minket az összecsapás előtt, nekünk pedig ezen felpezsdülve sikerült őket 2-0-ra megvernünk.

A győztes meccs után a magyar csapat

A győztes meccs után a magyar csapat
Forrás:
AFP Forum

Ám az izlandiak elleni párharcra már felépült Lovrencsics, de még így sem küldte harcba a csapatkapitány, Bernd Storck. A kispadról azonban szintén örömmel állt fel, miután a fiúk az utolsó pillanatokban kiegyenlítették és meg is tartották az állást.

Nagyon boldog voltam, hiszen az egyenlítéssel valamilyen szinten, még ha nem is 100%-osan, de bebiztosítottuk a továbbjutásunkat.

És el is érkeztünk ahhoz a meccshez, ahol először állt be a játékba a 28 éves focista. Ha figyelemmel kísértétek a bajnokságot, már biztosan tudjátok, június 22. volt az a nap, amikor a portugálokkal néztünk farkasszemet.

Én azt mondom, az Eb egyik legjobb, ha nem a legjobb mérkőzése volt. A későbbi Európa-bajnokkal úgy játszottunk 3-3-at, hogy igazából ők futottak az eredmény után!

Forrás:
Giphy

Aztán jött az a magyar–belga mérkőzés… ahol Gergő ismét befért a kezdő 11-be.

Már az egész torna előtt tisztában voltunk azzal, hogy a belgák az egyik nagy esélyesek a végső győzelemre. Nagyon erősek voltak, tele világklasszis játékosokkal. Az utolsó 20 percben mi egy kicsit el is fáradtunk, ennek köszönhető, hogy 0-4 lett az eredmény.

Forrás:
Adidas

Lovrencsics Gergő nemcsak vissza, hanem előrefelé is tekintett, de túlságosan nem akart még jóslatokba bocsátkozni.

Az elmúlt időben egy nagyon jó magyar válogatott kovácsolódott össze, és bízom benne, hogy ezzel az erővel, amit eddig összeszedtünk, akadály nélkül tudjuk venni a vb-selejtezőket!

Ajánlott cikkek